Markku Kanerva vieraili taannoin Suplan Week of Football -podcastissa ja kävi läpi, mitä koronatauon aikana tapahtui, kun pelaajia ei voinut seurata livenä mistään. Kanerva kertoi, että ”pelikirjaa on päivitetty”.

– On tietty pelitapa, mutta ei voi tyytyä siihen, että kaikki tulee toimimaan jatkossa. Pitää tarkkaan miettiä, mitä toimivia asioita siellä on ja mitä voidaan tehdä paremmin. Samoin miettiä mahdollisia vaihtoehtoisia juttuja. Plan B:ta, eli mitä voi joutua tekemään riippuen vastustajasta ja pelitilanteesta, Kanerva kertoi podcastissa.

– Nyt on ollut hyvä aika siihen keskittyä. Iso asia pelikirjan päivittämisessä on löytää sinne sopivia, havainnollistavia klippejä meidän peleistä, joita aikaisemmin on pelattu. Pelaajat sitten ymmärtävät, mitä tietty tilannekohtainen pelaaminen tietyllä ryhmityksellä tarkoittaa.

Markku Kanervan uudet löydöt tulevat käyttöön syyskuussa, kun Huuhkajat kokoontuu jälleen tositoimiin. Tämä tarkoittanee Kanervan tunnettuja videosulkeisia.

– Totta kai niitä tulee. Toki tässä täytyy olla maltti pitkän tauon jälkeen, kun vasta syyskuussa päästään kokoontumaan. Sopivasti sitä infomäärää, totta kai kisoihin on vielä pitkä matka. Kaikkea ei tarvitse ottaa samalla kertaa, mutta pikkuhiljaa.

– Sitten kun itse kisat käynnistyvät, niin ollaan entistä viisaampia ja pystytään mahdollisesti muokkautumaan pelien välillä ja pelin sisällä. Toki edelleen painotan sitä, että se meidän oman pelitavan vahvistaminen on se ykkösjuttu, Kanerva kertoi Week of Football -podcastissa.