Christian Eriksenin sairauskohtaus kesken pelin tuo synkän varjon Suomen ja Tanskan väliseen otteluun. Lopulta kaikki päättyi onnellisesti, sillä Eriksen on tietojen mukaan hyvää vauhtia toipumassa ja Huuhkajat sai heti täyden pistepotin plakkariinsa.

Miesten kautta aikain ensimmäistä esiintymistä EM-kisoissa oli odotettu vuosikymmeniä. Lauantaina se hetki vihdoin koitti, kun sinisiin peliasuihin pukeutuneet Huuhkajat astuivat kentälle. Maamme-laulu kajahti sekä pelaajilta että valmentajilta komeasti ja hymnin jälkeen joukkueessa oli rento tunnelma. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva myönsi hetken olleen erityinen.

– Oli tunteikas hetki, kun Maamme-laulu soi, enkä varmaan ollut ihan ainoa, jolla näin oli, Kanerva kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kanervan mukaan Huuhkajilla oli tavoitteena rikkoa suomalaista jalkapallohistoriaa askel kerrallaan, mutta nyt osui heti ensimmäisestä kerrasta. Petolinnun nälkä kasvaa syödessä.

– Oli tavoitteena tehdä ensimmäinen maali, pitää ensimmäinen nolla ja ottaa ensimmäinen piste. Nyt ne toteutuivat kaikki tässä yhdessä pelissä. Emme ole tyytyväisiä tähän, vaan nyt haemme jatkopaikkaa lohkosta.

Koko ottelua varjosti kuitenkin Eriksenin sairaskohtaus ensimmäisen puoliajan lopulla. Lisäksi Tanskan heppoinen ja epäonnistunut rankkari sekä useat Suomen puolustukset uhrautumiset takasivat kaikille ikimuistoisen ottelun.

– Kaikkiaan oli dramaattinen ottelu, jonka paikalla olleet ja varmasti myös muut muistavat pitkään, Kanerva totesi.

Huuhkajien EM-urakka jatkuu keskiviikkona, kun vastassa on Belgialle 0-3 hävinnyt Venäjä. Ottelu Pietarissa alkaa kello 16.00.