Huuhkajat jatkaa MM-karsintoja lauantaina isännöimällä Kazakstania kello 16.00 alkavassa ottelussa. Huuhkajille voitto olisi ensiarvoisen tärkeä pitääkseen MM-haaveet vahvasti elossa.

Huuhkajien lohko on ollut tasapelien sävyttämä ja ennakoitua ristiin pelaamista on nähty jo alkukierroksilla. Ukraina on pelannut kaikki neljä peliään tasan ja myös Suomen molemmat pelit ovat päättyneet pistejakoon. Ranska on ainoa joukkue, joka on ottanut voittoja lohkossa. Sekin on tosin pelannut kaksi tasapeliä. Voiton arvo nouseekin korkealle näin tasaisessa ja tasapelien sävyttämässä lohkossa.

Kazakstan on kerännyt tähän mennessä kaksi pistettä pelattuaan kahdesti Ukrainan kanssa tasan. Lisäksi se on hävinnyt Ranskalle 0-2. Mistään heittopussista ei ole kyse, vaikka joukkueen pelaajat pelaavat pääasiassa kotimaansa sarjassa. Siitä huolimatta Huuhkajat on otteluun ennakkosuosikki.

Huuhkajat ei ole lähtenyt suosikkina A-maaotteluun sitten EM-kisojen alla pelatun Viro-ottelun. Suomen hyökkäyspelaaminen on ollut hyvin tukkoista ja paikoille on ollut vaikea päästä. Walesia vastaan Suomi ei saanut ainuttakaan laukausta kohti maalia ja EM-kisoissa Suomi sai koko turnauksessa ainoastaan kolme laukausta vastustajan maalia kohti. Viroakin vastaan Suomi jäi nollille.

Päävalmentaja Markku Kanervalle tuottaa lisäharmia myös Glen Kamaran pelikielto ja Robin Lodin loukkaantuminen. Näin keskikentän tärkeää kaksikkoa ei nähdä Kazakstania vastaan. Myös Tim Sparv on kärsinyt loukkaantumisesta, mutta on Kanervan mukaan pelikunnossa.

Huuhkajien keskikentälle nousevatkin todennäköisesti Onni Valakari ja Rasmus Schüller. Valakari on väläytellyt aiemmin maaotteluissa, mutta vastuu on jäänyt viime aikoina suhteellisen vähäiseksi. EM-kisoissa hän ei käynyt kentällä lainakaan ja Wales-ottelunkin hän seurasi sivusta. Nuorella ja taitavalla keskikenttäpelaajalla on iso näytönpaikka lauantaina, mikäli kutsu kentälle käy.

Kanerva on valmennusjohdon kanssa käynyt tarkkaan vastustajan peliä läpi ja uskoo Huuhkajilla olevan eväät Kazakstanin kaatamiseksi.

– Tilanteenvaihtopelaaminen on isossa roolissa. Kazakstan pyrkii hyökkäämään, ja he ovat hyvä joukkue. Heidän wingbackinsa tulevat voimakkaasti tukemaan hyökkäyksiä, joten kun saamme riistoja, niin laidoilta löytyy tilaa vastahyökkäyksille. Toisaalta, jos he vetäytyvät matalaan blokkiin, niin meidän pitää kärsivällisesti pystyä liikuttamaan heitä pois siitä muodosta ja käyttää ne hetket, kun pääsemme muodon sisään, Kanerva analysoi Suomen aseita perjantaisessa lehdistötilaisuudessa.

Suomella tuleekin haasteita murtaa Kazakstanin puolustusmuodostelma, mutta samaan aikaan sen on oltava varuillaan Kazakstanin vastahyökkäysten kanssa. Joukkueesta löytyy vauhtia ja ratkaisuvoimaa.

– Taitoa löytyy ja he ovat teknisesti taitavia. Vähän isompaa hyökkääjää ja tosi aggressiiviset wingbackit, jotka tulevat todella voimakkaasti tukemaan hyökkäyksiä. Mutta heidän puolustuksestaan löytyy tiettyjä heikkouksia, joita meidän täytyy pystyä hyödyntämään, arvioi Kanerva.

Huuhkajien ja Kazakstanin välinen ottelu alkaa Olympiastadionilla kello 16.00.