Huuhkajat kohtaavat lauantaina MM-karsintaottelussa Kazakstanin Olympiastadionilla. Suomen lohko on erittäin tasainen ja tasapelien värittämässä lohkossa voitot nousevat jopa entistäkin isompaan rooliin. Huuhkajilla on iskun paikka ja myös päävalmentaja Markku Kanerva tiedostaa sen.

Kazakstan on osoittanut vaarallisuutensa näissä MM-karsinnoissa eikä ole mikään heittopussi.

– Tämä on meille tietenkin tärkeä peli ja Kazakstan on osoittanut laatunsa pelaamalla kahdesti tasan Ukrainaa vastaan. Tulee varmasti kova peli, mutta jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, meillä on mahdollisuudet ottaa kolme pistettä, Kanerva pohdiskeli perjantain lehdistötilaisuudessa.

Suomen lohkon tilanne on äärimmäisen mielenkiintoinen ja tasainen. Ranska pitää piikkipaikkaa kahdeksalla pisteellä ja perässä seuraa Ukraina neljällä tasapelipisteellä. Molemmilla on allaan jo neljä ottelua. Heidän perässään tulevat kahdessa pisteessä sekä Suomi, Bosnia ja Hertsegovina sekä Kazakstan. Suomi on pelannut vain kaksi peliä, Bosnia ja Kazakstan kolme. Ukraina ja Ranska kohtaavat toisensa myöhemmin lauantai-iltana. Voitolla Suomi parantelisi asemiaan tuntuvasti.

– Se on selvä, että jos meinaamme kisoihin mennä, niin tästä pitää kolme pistettä ottaa. Jos painotamme liikaa pakkovoitta, niin voi tulla väkinäisyyttä ja meidän on saatava se rentous esille. Kaikkien kärsivällisyys tulee olemaan avainasemassa huomennakin, Kanerva tähdensi.

Huuhkajien ja Kazakstanin välinen ottelu alkaa kello 16.00.