Huuhkajat ei pääse parhaista mahdollisista lähtökohdista lauantaiseen MM-karsintaotteluun Kazakstania vastaan, kun joukkueen keskikentältä puuttuvat Robin Lod ja Glen Kamara. Teemu Pukki ei ole poissaoloista huolissaan, vaan on luottavainen joukkueen iskukyvystä.

Voitolla Huuhkajat parantelisi asemiaan huomattavasti tasaisessa lohkossa ja kotipeli Kazakstania vastaan on yksi sellaisista peleistä, joista täysipistepotti on ennalta laskettu. Pukki muistuttaa, että vastassa on kuitenkin vaarallinen joukkue, joka on muun muassa pitänyt Ukrainan kahdesti tasapelissä.

– Kuten olemme nähneet viime peleissä, niin Kazakstan on saanut hyviä tuloksia. Helppoja pisteitä ei ole odotettavissa, joten meidän on oltava parhaimmillamme. Mutta pelaamme kotikentällämme, joten meidän on tähdättävä voittoon ja kolmeen pisteeseen. Meillä on se mitä voitto vaatii, ja se on meistä kiinni hoitaa tulos, Pukki pohti perjantaisessa lehdistötilaisuudessa.

Pukin tilanne hyökkäyspäässä vaikeutuu hieman, kun Lod ei ole maajoukkueen mukana. Pukki ja Lod ovat muodostaneet erinomaisen tutkaparin vuosien varrella, mutta nyt luottomies puuttuu viereltä. Pukki ei ole kuitenkaan huolissaan.  

– ”Röbän” kanssa on ollut hyvä yhteys kentällä jo pidemmän aikaa. Eihän siinä muuta kuin itse ja muiden pitää ottaa roolia siitä paikkojen luomisesta. Ei sota yhtä miestä kaipaa. Kyllä meillä on leveyttä tässä jengissä, jotka voivat Röbän roolin ottaa, Pukki toteaa luottavaisena.

Huuhkajien ja Kazakstanin ottelu alkaa Olympiastadionilla kello 16.00.