Huuhkajien MM-karsinnat jatkuvat tiistaina vierasottelulla Kazakstania vastaan. Lähtöasetelmat ovat sikäli selvät, että Suomen tarvitsee ottaa ottelusta voitto pitääkseen MM-haaveensa elossa.

Ukrainalle koettu tappio teki ison kolauksen Huuhkajien MM-haaveille, mutta vielä kaikki toivo ei ole suinkaan menetetty. Suomella ei ole kuitenkaan varaa kompastua Kazakstania vastaan.  

– Olemme pelanneet itsemme siihen asemaan, että meiltä odotetaan voittoa Ukrainan tasoista joukkuetta vastaan. Meidän pitää vain kestää ne paineet ja odotukset. Vielä emme siihen pystyneet, mutta se on kasvamisprosessi. Olemme todella kovassa lohkossa. Sen nämä pelit ovat osoittaneet, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Kanerva tiedostaa myös ottelun lähtökohdat. Ukrainaa vastaan Suomelle sattui kaksi nukahdusta, joista molemmista rangaistiin välittömästi. Nyt puolustuspelaamisen on oltava virheetöntä.

– Olemme olleet aikaisemminkin vähän samassa tilanteessa. Missään nimessä tätä peliä ei saa hävitä. Kazakstan on osoittanut, että se on hyvä joukkue. He ovat pystyneet tekemään viisi maalia. Voittaminen on helpompaa, jos oma pää pysyy puhtaana. Se on vuosien varrella ollut aika hyvä resepti meillä – jos nolla on pystytty pitämään, olemme pystyneet ainakin sen yhden maalin tekemään ja ottamaan pisteet, Kanerva linjasi.

Muista otteluista poiketen Kazakstanissa alustana toimii tekonurmi. Kanerva toivoo Suomen ottavan alustasta kaiken irti.

– Pelaamme tekonurmialustalla, jolla pallo liikkuu hyvin. Meidän pitää miettiä, miten saamme hallittua palloa ja liikutettua Kazakstanin muotoa. Heillä on tiivis paketti, joka meidän pitää saada liikkeelle ja löytää niitä välejä, jotta pääsemme murtautumaan hyvistä paikoista.

Huuhkajat kaatoi Kazakstanin viime karsintaikkunassa Helsingissä 1-0 Joel Pohjanpalon maalilla. Suomen hyökkäyspelaaminen ja maalinteko on ollut koko vuoden vaikeaa, mutta Kazakstania vastaan toivotaan patojen avautuvan.

–Viimeksi Kazakstania vastaan meillä 14 maalintekoyritystä. Paikkoja oli ihan tarpeeksi, mutta ne olisivat voineet olla vielä vaarallisempia. Pääsimme laukomaan muutaman kerran hyvin ja pääsimme rangaistusalueen sisään, mutta emme ihan saaneet valmista. Siellä oli paljon hyviä asioita, joita pyrimme tuomaan tähän peliin. Viimeksi riitti yksi maali, toivottavasti saamme huomenna enemmän tehtyä.

Suomen ja Kazakstanin ottelu alkaa kello 17.00.