Teemu Pukista tuli miesten A-maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä, kun hän teki Suomen molemmat maalit 2-0-voitossa Kazakstania vastaan. Pukilla on koossa nyt 33 maalia A-maajoukkueessa ja hän ohitti Jari Litmasen, joka teki urallaan 32 maalia Suomen paidassa.

Pukin ensimmäistä maalia saatiin odottaa ensimmäisen puoliajan viimeiselle minuutille. Robin Lod nosti pallon rangaistusalueelle ja se jäi pyörimään kazakstanilaispuolustajan jalkoihin. Pukki sai napattua pallon itselleen ja näppärän pyörähdyksen jälkeen siirsi pallon varmasti verkkoon. Pukki teki vielä toisen maalin lisäajalla, mutta se hylättiin niukasti paitsiona.

Muuten ensimmäinen puoliaika oli Suomelta kaksijakoinen. Ensimmäiset 35 minuuttia Suomi haki vielä itseään eikä kyennyt uhkaamaan Kazakstania. Viimeisellä kympillä lukko kuitenkin aukesi ja paikkoja alkoi tulla liukuhihnalta ennen Pukin onnistumista. Albin Granlund oli kahdesti lähellä maalintekoa, muttei päässyt ylärimaa lähemmäs, Urho Nissilä pääsi puskemaan ja Lodin kurotus Fredrik Jensenin tarjoiluun jäi niukasti liian lyhyeksi.

Toisen puoliajan alkuun Pukki iski toistamiseen ja tällä kertaa maali hyväksyttiin. Nissilä laukoi tulisesti eikä Kazakstanin maalivahti saanut pidettyä palloa näpeissään. Pukilla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Maali oli Pukin A-maajoukkueuran 33. ja hän ohitti näin Jari Litmasen miesten A-maajoukkueen kaikkien aikojen parhaana maalintekijänä.

Pukilla oli vielä paikka hattutemppuun, kun Nissilä petasi hänelle epäitsekkäästi vapaan vetopaikan, mutta tällä kertaa Kazakstanin puolustus ehti peittämään laukauksen. Ottelun lopussa Lod ja Jensen pääsivät vielä hyville paikoille, mutta lisämaaleja ei nähty.

Suomi dominoi kokonaisuudessaan ottelun toista puoliaikaa eikä Kazakstan päässyt ensimmäisen puoliajan paria puolittaista yritystä lukuun ottamatta uhkailemaan Lukas Hradeckyn vartioimaa maalia.

Voitolla Suomi nousi Ukrainan kanssa tasapisteisiin ja Bosnia ja Hertsegovina on kahden pisteen päässä. Lohkon tilanne tulee kuitenkin vielä muuttumaan, sillä Ukraina ja Bosnia ja Hertsegovina iskevät yhteen tiistai-iltana.

Huuhkajien kokoonpano:
Lukas Hradecky, Niko Hämäläinen, Leo Väisänen, Robert Ivanov, Albin Granlund (78. Jukka Raitala), Robin Lod (90+1. Robert Taylor), Glen Kamara, Rasmus Schüller, Urho Nissilä (90+3. Roope Riski), Joel Pohjanpalo (33. Fredrik Jensen), Teemu Pukki (78. Onni Valakari)