Huuhkajat on pitkästä aikaa saamassa ison tuen kotikentällään, kun se isännöi lauantaina Ukrainaa. Lippuja peliin on myyty jo yli 20 000 ja keskikenttäpelaaja Onni Valakari odottaa jo yleisön edessä pelaamista.

Suomi on pedannut itselleen hyvät asetelmat jäljellä oleviin MM-karsintoihin. Huuhkajat on lohkossa toisena tasapisteissä lauantaisen vastustajan Ukrainan kanssa, mutta pelin vähemmän pelanneena. Ensi viikolla siintää myös Kazakstan-ottelu, joten kahdella voitolla Huuhkajat ottaisivat jo tiukan otteen jatkopaikasta.

– Nyt on kovat pelit edessä ja nämä ottelut ovat meidän jatkomme kannalta todella tärkeät. Tällaisia pelejä kaikki haluavat pelata, joissa on massiiviset panokset. Nämä ovat niitä otteluita, missä pitää näyttää ja näistä pitää saada tuloksia, jos haluamme MM-kisoihin, Valakari muistuttaa Palloliiton sivuilla.

Ukraina lähtee lauantain otteluun edellispeliin verrattuna uuden päävalmentajan alaisuudessa ja lisäksi muutamia avainpelaajia puuttuu joukkueen kokoonpanosta. Maaliskuussa pelatussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet tasattiin Kiovassa 1-1-numeroin sen jälkeen, kun kotijoukkue oli pitänyt Suomea ahtaalla. Teemu Pukin lopun rankkarimaali kuitenkin pelasti Suomen sillä kertaa.

– Ukraina on todella laadukas joukkue. Varsinkin vierasotteluun sinne on vaikea mennä ja mielestäni se oli tuloksellisesti ok, että saatiin sieltä se piste. Välillä oli siinä pelissä hyviä juttuja ja välillä haasteita, mutta myös Ukraina oli todella hyvä. Veikkaankin, että todella tiukka peli tulee olemaan tälläkin kertaa. Uskon, että pienet asiat tulevat ratkaisemaan tämän ottelun ja toivon, että pystymme tekemään ne pienet asiat hieman Ukrainaa paremmin, Valakari sanoo.