Huuhkajien haaveet lohkovoitosta ja suorasta kisapaikasta haihtuivat ilmaan myöhään lauantai-iltana Ranskan murskatessa Kazakstanin 8-0.

Kylian Mbappe kuritti Kazakstania neljällä maalilla ja Karim Benzema säesti kahdella osumalla. Lisäksi maaleissa onnistuivat Adrien Rabiot sekä Antoine Griezmann.

Voitto tarkoitti sitä, että Ranska varmisti lohkovoiton ja sitä myöten paikan Qatarin MM-kisoissa.

Huuhkajat päättää MM-karsintojen alkulohkon tiistaina kohtaamalla Ranskan täydellä Olympiastadionilla. Kaikki vaihtoehdot ovat auki ja Huuhkajien omissa käsissä, mutta kakkospaikka on kaikkea muuta kuin varmaa.

Lähtökohdat tiistain otteluihin ovat sikäli selkeät, että Ukrainan on voitettava tiistaina Bosnia ja Hertsegovina. Mikään muu tulos ei riitä Ukrainalle. Eli Suomi voi tappiollakin päästä jatkokarsintaan, mikäli Zenicassa päädytään tasapeliin tai kotijoukkueen voittoon.

Ukrainan voittaessa, Suomen olisi nipistettävä Ranskalta vähintään piste.

Jos Ukraina voittaa Bosniassa yhdellä maalilla, olisi Suomen napattava tasapeli, jossa se tekee vähintään yhtä monta maalia kuin Ukraina. Jos Ukraina voittaa Bosnian taas yli kahdella maalilla, on Suomen voitettava Ranska.