Huuhkaja-legenda Ari ”Zico” Hjelm on katsellut tyytyväisenä nykymaajoukkueen edesottamuksia viime vuosien aikana. Hjelmin mukaan Suomen vahvuus on nimenomaan joukkueessa eikä yksilöissä.

Hjelm kertoo Palloliiton verkkosivujen haastattelussa olleensa vaikuttunut joukkueen toiminnasta. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja tulos näkyy sitä myöten myös kentällä.

– Olen ylpeänä katsonut tämän hetken joukkueen toimintaa kentällä. Markku Kanerva on saanut luotua terveen kilpailuhengen ja pelaajat painottavat aina mediatilaisuuksissa yhtenäisyyttä. Sekä nuoremmat että kokeneemmat pelaajat parantavat esityksiään sen vuoksi. Maajoukkue on nykyisin ennen kaikkea joukkue isolla J:llä, eivätkä tulokset ole kiinni yhdestä pelaajasta, Hjelm arvioi.

Vaikka Huuhkajat on ottanut isoja harppauksia eteenpäin viimeisten vuosien aikana, niin parannettavaakin Hjelmin mielestä löytyy.

– Oli hienoa, että päästiin kisoihin, mutta on vielä paljon parannettavaa, jotta meistä voisi tulla eurooppalainen huippujoukkue tai hyvä maajoukkue. Uskon kuitenkin, että tänä päivänä yksittäisessä ottelussa voimme voittaa kenet tahansa. Se tekeekin urheilusta todella mielenkiintoista.

Huuhkajien MM-toiveet ovat vielä elossa, mutta ne vaativat käytännössä voittoa lauantain ottelusta Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Hjelm odottaa haasteellista ottelua.

– Jokainen tietää, että Bosniassa on vastassa aikamoinen noidankattila. Mikäli Suomi pystyy pitämään paketin kasassa ja asettamaan painetta kotijoukkueelle, kääntyy ottelu meidän eduksi. Pään on pysyttävä kylmänä ja samaan aikaan täytyy uskoa myös omiin vahvuuksiin.

– Bosnia tulee varmasti alussa päälle kuin höyryjuna, joten ei tarvitse yrittää mitään ylimääräistä, vaan keskittyä vain omaan tekemiseen. Pieni ärsyttäminen vastustajan suuntaan tekee varmasti myös hyvää, Hjelm uskoo.

Lähde: Palloliiton verkkosivut