Huuhkajien MM-karsinnat huipentuvat tiistaina pelattavaan otteluun Ranskaa vastaan. Huuhkajien jatkopaikka on vielä omissa käsissä ja Lukas Hradeckylla on omat psykologiset keinot lähteä hakemaan ottelusta hyvää tulosta.

Huuhkajat varmistaisi voitolla jatkokarsintapaikan, mutta myös tasapelillä ja tappiollakin Suomella on mahdollisuudet mennä jatkoon riippuen Bosnia ja Hertsegovina-Ukraina-ottelun tuloksesta. Ranska on hallitsevana maailmanmestarina ja Nations Leaguen voittajana selvä ennakkosuosikki, mutta Hradecky on luottavainen omiensa tilanteesta.

– Niin kuin Bosniassakin tiesimme, että jos teemme maalin, niin en muista milloin Riven aikana tai ennenkään, että Suomea vastaan olisi käännetty matsi ja olisimme hävinneet. Ehkä voimme lähteä psykologisesti 1-0-johdossa tuohon Ranska-peliin ja ehkä se auttaa, Hradecky heitti Huuhkajien sunnuntaisessa lehdistötilaisuudessa.

Joukkueiden aiemmassa MM-karsintaottelussa Suomi jäi täysin aseettomaksi Ranskan tähtisikermän jyrätessä yli. Hradeckyn mukaan tuosta ottelusta on otettu opiksi.

– On päivänselvää, ettemme lähde pelkästään puolustamaan. Sen näimme Lyonissa, ettei se toiminut eikä se varmasti tule toimimaan Helsingissäkään. Ne ovat ne mitkä opimme viime matsista, ja niitä tullaan varmasti muokkaamaan tuohon matsiin.

Suomen ja Ranskan ottelu alkaa kello 21.45. Ottelu on loppuunmyyty.