Jesse Joronen debytoi Huuhkajissa jo vuonna 2013, mutta tilille on kertynyt tähän mennessä 14 A-maaottelua. Joronen tiedostaa oman roolinsa maajoukkueessa.

Joronen on toiminut pitkään Lukas Hradeckyn kakkosvahtina A-maajoukkueessa.

– Yritän itse auttaa, vaikuttaa ja tehdä ne asiat, jotka minulle kuuluvat, mahdollisimman hyvin. Tällä hetkellä minun tehtäväni on auttaa ”Lukea” mahdollisimman paljon. Hän on ollut uskomattomassa vireessä viime aikoina. Itselläni on halu ja tarve auttaa maajoukkuetta. Jos pystyn auttamaan Lukea treeneissä tai joitain muita, niin teen sen, Joronen miettii rooliaan Huuhkajissa Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Joronen tiedostaa, että jokaisella on oma roolinsa maajoukkueessa.

– Maajoukkue on aina kunnia-asia. Meillä on siellä kulttuuri, jossa jokainen maajoukkueeseen kutsun saanut täyttää oman roolinsa parhaalla mahdollisella tavalla. Maajoukkueessa on kaikkinensa hieno ympäristö.

Joronen muistuttaa, että kaikki haluavat pelata. Maajoukkueessa penkkikomennus on kuitenkin helpompi sulattaa.

– Maajoukkueessa on ihan varmasti helpompi istua penkillä. Kukaanhan ei lähtökohtaisesti koskaan halua istua penkillä, mutta maajoukkueessa on kyseessä vielä enemmän yhteinen hyvä. On selvä, ettei kukaan mielellään penkillä istu, mutta se kunnioitus toista kohtaan ja yhtenäisyys on maajoukkueessa jotain suurempaa.