Markku Kanerva julkaisi tiistaina Huuhkajien miehistön tuleviin harjoitusotteluihin. Kanervan mukaan ottelut ovat joukkueelle tärkeät.

Suomi kohtaa Pohjois-Makedonian ja Norjan vieraskentillä. Kanervan katse on jo ensi vuonna alkavissa EM-karsinnoissa.

– EM-projekti lähtee tästä käyntiin. Vuoden viimeiset pelit pelataan nyt, tammikuussa on Portugalissa leiri ja kaksi ottelua, sitten mennään jo karsintaurakkaan, Kanerva kertoi tiistain lehdistötilaisuudessa.

Joukkuetta tullaan täydentämään vielä viidellä pelaajalla. Kanervan mukaan pelaajistossa on paljon kysymysmerkkejä.

– Joukkueen kokoaminen on aiheuttanut paljon päänvaivaa, eikä lista ole täydellinen vielä. On loukkaantumisia ja pelaajia, jotka eivät ole juuri saanut vastuuta.

Yksi joukkueesta puuttuva nimi on Teemu Pukki. Norwich-hyökkääjä toivoi saavansa levätä tämän maajoukkueikkunan.

– Temellä pitkä kausi takana ja Championshipissa pelataan todella paljon, loma on jäänyt todella lyhkäiseksi. Temen kanssa juteltiin ja hän toivoi, että pystyisi pitämään nyt pienen loman ja näin päätettiin.

Poissaolot avaavat mahdollisuuksia muille. Täysin ensikertalaisena mukana on Anssi Suhonen.

– Tämä on hyvä näyttöpaikka monelle, ne parhaat näyttöpaikat ovat kuitenkin Huuhkajissa. Toki joukkueeseen pääsy vaatii jo hyviä otteita seurajoukkueessa.

– Kysymysmerkkejä on ilmassa, varsinkin kun ei ole kv. päivistä kyse. Tämä antaa mahdollisuuden seuroille olla päästämättä pelaajia. Richard Jensen on yksi näistä, kun Gornik Zabrzella on vielä sarjapeli 18. päivä.

Miro Tenhon tilanne katsotaan vielä, onko hän käytettävissä. Leo Väisänen, Daniel O’Shaughnessy, Jere Uronen ovat kaikki eli kysymysmerkkejä.

– 26 pelaajalla lähdetään, se on lähtökohta. Eli viisi nimetään vielä lisää, paljasti Kanerva.