Aki Hyryläinen aloittaa Palloliiton urheilutoimenjohtajana 1. maaliskuuta 2023. Hän vastaa jalkapallon ja futsalin nuorten maajoukkuetoiminnasta, valmentajakoulutuksesta sekä tutkimus- ja kehitystoiminnasta.

Entinen ammattijalkapalloilija, filosofian maisteri Hyryläinen on työskennellyt pitkään johtotehtävissä ja osakkaana globaalissa henkilöstöalan yrityksessä, joka on erikoistunut ylimmän johdon ja asiantuntijoiden suorahakuun ja rekrytointiin sekä johtamisen kehittämiseen. 

Pelaajana Hyryläinen on edustanut Suomen A-maajoukkuetta 25 kertaa, voittanut HJK:n paidassa Suomen mestaruuden kahdesti, Suomen Cupin kolmesti ja FC Kööpenhaminan riveissä Tanskan Cupin. Hän on pelannut ammatikseen Belgiassa ja Tanskassa. Hyryläinen on tehnyt mittavan uran myös jalkapallon akatemiavalmentajana ja hallitustyössä. Hän on toiminut myös Palloliiton valtakunnallisen urheilutoiminnan kehitysryhmän puheenjohtajana.

Palloliiton urheilutoimenjohtajana Hyryläinen vastaa urheilutoiminnan organisoinnista, taloudesta ja toiminnan seurannasta Palloliiton strategian mukaisesti. Roolissaan hän edustaa Palloliittoa urheilutoiminnan kansainvälisissä foorumeissa (FIFA, UEFA, Pohjoismaat) ja toimii tiiviissä yhteistyössä kotimaisten sidosryhmien (Olympiakomitea, lajiliitot, seurat) kanssa.

Pääsihteeri Marco Casagrande toivottaa Hyryläisen tervetulleeksi Palloliittoon. Hyryläisen johtajuusominaisuusuudet, kansainvälisen jalkapallon vaatimustason tuntemus sekä kyvykkyys verkostoitua niin kotimaassa kuin kansainvälisesti vakuuttivat valitsijat.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme Akin tähän todella vaativaan tehtävään. Akilla on hyvä ymmärrys kansainvälisestä vaatimustasosta ja riittävä tuntemus kotimaisesta jalkapallo- ja seurakentästä. Samalla hän tuo yritysmaailmasta ja ulkopuolelta sopivasti uusia näkökulmia urheilutoiminnan johtamiseen sekä koko Palloliiton johtoryhmän työhön. Uskon, että hänen kanssaan meillä on yhdessä erinomaiset mahdollisuudet jatkaa toiminnan kehittämistä seuraaville tasoille, Casagrande näkee. 

Hyryläinen aloittaa työnsä Palloliiton urheilutoimenjohtajana maaliskuun alussa.

– Mielenkiinnolla jatkan Hannu Tihisen tekemää erinomaista työtä yhteistyössä Palloliiton asiantuntijoiden, seurojen ja pelaajien sekä muiden sidosryhmien kanssa. Työn keskiössä on kokonaisvaltainen suomalaisen jalkapallon ja futsalin jatkuva kehitys. Jalkapallolla ja futsalilla on Suomessa erittäin merkittävä yhteiskunnallinen painoarvo. Kaikilla täytyy olla mahdollisuus hakeutua lajin pariin ja kokea pyöreän pallon tuoma yhteisöllisyys ja ilo, Hyryläinen näkee.

– Palloliitolla on selkeä strategia, jota toteutamme ja teemme eläväksi yhteistyössä eri tahojen kanssa. Henkilökohtaisesti odotan, että otamme edelleen uusia askeleita kohti kansainvälisyyttä ja kansainvälisiä mittareita, Hyryläinen sanoo.

Lähde: Palloliiton tiedote