Huuhkajilla on edessään iso ottelu perjantaina, kun se isännöi Sloveniaa. Sloveniaa voidaan pitää Huuhkajien päävastustajana EM-haaveita ajatellen.

Suomi lähtee kesäkuun maaotteluihin allaan tärkeä voitto Pohjois-Irlannin vieraana sekä tappio Tanskan vieraana. Slovenia johtaa lohkoa kaadettuaan omissa karsinta-avauksissaan San Marinon sekä Kazakstanin vieraissa. Suomi, Tanska, Kazakstan ja Pohjois-Irlanti ovat kaikki kolmessa pisteessä.

Ennakkoasetelmissa Tanska on lohkon selkeä ennakkosuosikki, mutta sen jälkeen Suomi ja Slovenia käyvät ennakolta kovinta taistelua kakkospaikasta. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva tiedostaa, että kotikentällä on saatava tulos.

– Slovenia on yksi meidän päävastustajistamme ja pelaamme kotona. Slovenia johtaa lohkoa, ja uskon, että vieraspelistä siellä tulee haastava. En kuitenkaan halua, että pelaajille tulee sellainen pakkovoitto-mentaliteetti. Pelaamme kurinalaisesti ja nöyrästi, mutta ennen kaikkea voitontahtoisesti, Kanerva sanoi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Slovenia joutuu lähtemään otteluun ilman suurinta tähteään Jan Oblakia. Maailman parhaisiin maalivahteihin kuuluva Atletico Madridin kassari kärsii loukkaantumisesta eikä ole joukkueen mukana. Kokonaisuudessaan Slovenian joukkue on Huuhkajien kaltainen ilman suuria tähtinimiä, mutta joukkueesta löytyy laatua tasaisella rintamalla. Slovenia on aggressiivinen ja sen hyökkäyspään pelaajat ovat nopeita ja taitavia. Kanerva tiedostaakin vastustajan vaarallisuuden.

– Jos katsotaan heidän pelaajiaan, niin ei siellä ihan megatähtiä ole. Toki Benjamin Sesko siirtyy Red Bull Leipzigiin 24 miljoonalla. Se kertoo pelaajan tasosta jotain. Erittäin vaarallinen hyökkääjä ja hyvä maalintekijä, Kanerva kehui.

– He ovat kurinalaisia ja tulevat nopeasti muotoon, jos välitön prässi ei onnistu. Se on kahdeksan pelaajan tiukka blokki. Kaksi kärkeä jää odottamaan vastaiskua. Voitto vaatii meiltä nappisuoritusta. Kaikki heidän vahvuutensa tiedostaen olemme pyrkineet löytämään tietyt sävelet niiden ehkäisemiseen.

Suomen valmistautuminen on sujunut hyvin eikä viime hetken takaiskuja ole tullut. Normaalista kokoonpanosta puuttuvat kuitenkin loukkaantumisten takia hyökkäyspelin sielu Robin Lod, avauskokoonpanon topparit Leo Väisänen ja Daniel O’Shaughnessy sekä hyökkäyspäässä vaaralliset Marcus Forss ja Fredrik Jensen.

Poissaoloista huolimatta Suomi saa jalkeille iskukykyisen ryhmän, mutta maaliskuun peleissä tökkinyt pelinrakentelu ei ainakaan helpotu Lodin ollessa sivussa. Rasmus Schüllerin ja Glen Kamaran avauspaikat lienevät kiveen hakatut keskikentälle ja Kaan Kairinen pelasi erinomaisen loppukauden Sparta Prahan riveissä. Oliver Antman on maajoukkueessa esittänyt vahvoja otteita laidalla tehden neljässä pelaamassaan ottelussa kolme maalia ja Anssi Suhonen kärkkyy myös paikkaa avauksessa. Väkkärämäinen ja yllättäviin ratkaisuihin kykenevä Suhonen pelasi itsensä nopeasti sisään joukkueeseen ja hän saattaa olla yllätyskortti keskikentälle.

Oma mielenkiintonsa on se, miten Kanerva asettelee hyökkäyksen. Vaikka Teemu Pukin maalihanat tyrehtyivät seurajoukkueessa kauden edetessä, niin Pukki on aina ollut vahva maajoukkueessa. Joel Pohjanpalo oli hirmuvireessä Venezian riveissä keväällä ja häntä on vaikea sivuuttaa aloituskokoonpanosta, vaikka Benjamin Källman on pelannut Huuhkajissa tehokkaasti. Neljän alakerralla lähdettäessä Richard Jensen ja Robert Ivanov muodostanevat topparilinjan ja laidoilla nähtäneen Jere Uronen sekä Nikolai Alho.

– Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Joukkue on terve ja meillä 26 pelaajaa käytettävissämme. Tämä on meille iso ottelu. Olemme innoissamme ja valmiina voittamaan, Kanerva totesi.

Huuhkajien ja Slovenian välinen ottelu alkaa kello 19.00.

Lähde: Palloliiton verkkosivut