Huuhkajat on pedannut itselleen erinomaiset lähtöasetelmat tuleviin EM-karsintaotteluihin, kun se johtaa lohkoa yhdessä Kazakstanin kanssa. Torstaina Suomi kohtaa toisen kärkijoukkueen vieraskentällä.

Kazakstan on ollut karsintalohkon yllättäjä napatessaan kolme voittoa. Se kaatoi muun muassa kotonaan Tanskan nousten kahden maalin tappioasemasta 3-2-voitoon. Suomen apuvalmentaja Mika Nurmela varoittaa Kazakstanin joukkueesta.

– Tanska pelasi silloin ensin meitä vastaan ja matkustivat sen jälkeen tänne (Kazakstaniin). Tanska pelasi erinomaisen ensimmäisen puoliajan ja johtivat 2–0. Toisella jaksolla Kazakstan teki hienoja maaleja ja sai siivet selkäänsä. Kazakstanilla on yksittäisiä pelaajia, jotka pystyvät tekemään hienoja suorituksia. Kaukolaukaukset ja erikoistilanteet ovat erittäin vaarallisia – siellä on pelaajia, jotka pystyvät antamaan laatupalloja, Nurmela totesi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Kazakstanin pärjäämisestä saatiin viitteitä jo Nations Leaguessa, kun se voitti oman lohkonsa. Kazakstanin maajoukkue liitääkin vahvassa myötätuulessa.

– Kazakstan on voitontahtoinen. He pelaavat historiansa parasta karsintaa ja heillä on itseluottamus varmasti tapissa. Kazakstanilla on kolme peräkkäistä voittoa taskussa, ja kotona he ovat olleet todella vahvoja. Viime vuoden Nations Leaguessa he voittivat kaikki kotiottelunsa ja nyt he kaatoivat vielä Tanskan – haluamme katkaista tuon putken ja mieluiten voitolla, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi.

Joukkueet ovat tuttuja toisilleen kahden vuoden takaisista MM-karsinnoista, joissa Suomi voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset.

– Yleisö tulee olemaan vahvasti heidän takanaan ja mekkalaa tulee riittämään. Saa nähdä, miten pelaajamme pystyvät siellä kommunikoimaan. Tunnelma tulee olemaan upea ja meidän pitää pystyä myös nauttimaan siitä, Kanerva korostaa.

Huuhkajien lohko on erittäin kutkuttava, sillä Tanska ja Slovenia ovat kahden pisteen päässä kärkikaksikosta.

– Olemme vasta puolessa välissä – tässä ei vielä ratkaista mitään suuntaan tai toiseen. Loka- ja marraskuussa on vielä 12 pistettä jaossa. Onhan tämä mielenkiintoinen tilanne, tietyillä tuloksilla huomisen jälkeen neljä joukkuetta voi olla kymmenessä pisteessä. Tasaista tulee varmasti olemaan, Kanerva hehkuttaa.

EM-karsintaottelu Kazakstan-Suomi käynnistyy Astanassa torstaina 7.9. Suomen aikaa kello 17.00. Ottelu on katsottavissa Yle TV2:ssa ja Areenassa.

Lähde: Palloliiton verkkosivut