Suomen A-maajoukkueen kapteeni Tim Sparv jaksaa odottaa EM-kisoja yhden vuoden lisää. Keskikentän tasapainottaja kertoi Me mennään kisoihin -podcastissa, että kisat ovat olleet hänen toinen suurista unelmistaan pikkupojasta lähtien.

– Minulla oli nuorena kaksi unelmaa. Yksi oli pelata Manchester Unitedissa. En usko, että se totetutuu. Toinen oli pelaaminen arvokisoissa Suomen maajoukkueen jengissä.
Maajoukkue on aina ollut minulle kunnia-asia ja iso asia elmässänii. Se on osa identiteettiäni. Olen tosi ylpeä, että olen saanut olla mukana niin kauan, Sparv iloitsi podcastissa.

Kun EM-kisat potkaistaan käyntiin kesäkuussa 2021, Sparvilla on ikää 34 vuotta. Hän paljastaa, että maajoukkueuran päättäminen ei ole käynyt mielessä.

– Ei tällä hetkellä. Se on tosi insiporoivaa olla osa tätä joukkueta. Ei ole vielä ainakaan ollut lopettamisajatuksia. Nyt toki vaikea sanoa, mikä fiilis olisi ollut kisojen jälkeen. Nyt olen tosi motivoitunut ja haluan jatkaa ja auttaa joukkuetta, jos valmennusryhmä ja pelaajat ovat samaa mieltä.

– Tämä on elämän parasta aikaa. Haluan auttaa joukkuetta, jotta tulevaisuudessakin voidaan tehdä ihmeitä, kokenut kippari vakuuttaa.

Sparvia harmittaa osittain, että kisat siirtyivät vuodella eteenpäin. Isossa kuvassa hän näkee kuitenkin, että vaihtoehtoja oli tasan yksi vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi.

– Se oli viisas päätös UEFA:lta. Ainoa oikea ratkaisu. Kisoja olisi ollut vastuutonta pelata tänä kesänä.

– Nyt pitää olla kärsivällisiä. Kisat ovat ensi kesänä. Urheilullisesti se harmittaa. Joukkue oli iskussa ja täynnä itseluottamusta. Olimme valmiita haastamaan isoja maita, maajoukkuelegenda puntaroi.

Me mennään kisoihin -podcast