Ari Virtasen kirjassa ”Oi Suomi on” paljastuu monia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Yksi näistä on kohta, jossa Markku Kanerva nimeää koko karsintojen suosikkimaalinsa. Maali oli Suomen 3-0 -osuma täpötäydellä Veritas -stadionilla Turussa Armeniaa vastaan. Suomi tuli nopeasti omasta päästä hyökkäykseen ja lopulta Rasmus Schüller syötti Teemu Pukin tekemään ottelun loppulukemat.

– Neljän siirron shakkimatti, Kanerva kommentoi kirjassa.

Voitto osoittautui Suomelle huipputärkeäksi. Alla oli karvas tappio Bosnialle ja edessä vielä kaksi ottelua. Suomen voitto Armeniasta ja myöhemmin illalla tullut tieto Ateenasta, Kreikka on kukistanut Bosnian, varmisti, että Suomella oli mahdollisuus varmistaa historiallinen kisapaikka marraskuun 15. Helsingissä Liechtensteinia vastaan.

Kaikki suomalaisen jalkapallon ystävät tietävät, miten tässä pelissä kävi.