FC Lahti tiedottaa, että sen edustusjoukkueen valmennustiimi täydentyy, kun Petri Pasanen liittyy FC Lahden valmennukseen. Kuluneella kaudella hän toimi FC Lahti C15 -joukkueen päävalmentajana. Pelaajana komean uran tehnyt Pasanen nousee ensikertaa valmentamaan aikuispelaajia.

asanen astuu uuteen rooliin innoissaan. Hän pitää työskentelyä kunnianhimoisen valmentajan, Ilir Zenelin alaisuudessa erittäin hienona. Pasanen kertoo oppineensa kuluneesta kaudesta paljon valmentamisen lisäksi myös itsestään ihmisenä.

– Tämä on neljäs sopimukseni tähän seuraan ja nyt minulle tulee uusi rooli. Tilanne on erinomainen ja on hienoa olla mukana. Istumme Ilirin kanssa ja katsomme kuviot vielä tarkemmin läpi ja tammikuussa hyppäämme hommiin. On hienoa päästä työskentelemään kunnianhimoisen valmentajan kanssa. Haluan auttaa valmentajia ja pelaajia eteenpäin. Aikuisten joukkueen valmentaminen on erilaista kuin C-junioreiden valmentaminen, mutta viime kausi oli positiivinen kokemus. Se kasvatti minua myös ihmisenä. On hienoa, että löysimme ajankäytön puolesta sopivan ratkaisun ja pystyn jatkamaan hommia myös TV:n puolella, Pasanen kertoo lahtelaisseuran sivuilla.

Pasanen pelasi urallaan muun muassa Ajaxissa, Werder Bremenissä ja Red Bull Salzburgissa. Huuhkajissa hänelle kertyi yhteensä 76 A-maaottelua.

Lähde: FC Lahden verkkosivut