FIFA on palkinnut Tanskan ja Huuhkajien kannattajat The Best FIFA Fan 2021 –palkinnolla.

FIFA järjesti Internet-äänestyksen, jossa Tanskan ja Huuhkajien fanien toiminta Christian Eriksenin sydänkohtauksen jälkeen sai eniten ääniä. Muut ehdokkaat olivat Saksan tulvista kärsineille apua antaneet ja rahaa keränneet jalkapallokannattajat sekä 11-vuotias Imogen Papworth-Heidel, jonka inspiroima pomputteluhaaste tuotti 7,1 miljoonaa euroa korona-ajan avaintyöntekijöille Britanniassa.

Samassa gaalassa Tanskan maajoukkue ja lääkintätiimi Fair Play -palkinnon nopeista toimistaan Eriksenin elvyttämiseksi.

Suomen osalta palkinnon vastaanotti Suomen Maajoukkueen Kannattajien Marko Karvinen, joka puhui Teamsin välityksellä.

– Aluksi olimme kaikki shokissa. Mutta kun kuulimme että Eriksen oli vakaassa tilassa, meille tuli idea olla kannattajia myös vastapuolelle. Vaikealla hetkellä kannatimme kaikki yhdessä Erikseniä, joten luonnollisesti meille tuli idea huudattaa Tanskan kannattajia, kuten huudatamme Pohjoiskaarteessa muuta stadionia normaaleissa olosuhteissa. Loppu oli historiaa. Haluan kiittää kaikkia kannattajia, jotka olivat katsomossa, sillä jos kilpailun ottaa pois, olemme kaikki kannattamassa samaa asiaa, Karvinen sanoi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

The Best FIFA Fan -palkinto myönnetään vuosittain jalkapallon parhaasta kannattajahetkestä riippumatta siinä, milloin tai missä hetki tapahtui. FIFA:n mukaan kyse voi olla esimerkiksi koreografisesta esityksestä, kannatuslaulusta tai muusta globaalisti vaikuttaneesta teosta, joka on ilmentänyt erityislaatuista intohimoa jalkapalloon.