Huuhkajat kohtaa perjantaina Nations Leaguen ottelussa Romanian. Molempien kannalta panokset ovat korkealla.

Lähtökohdat otteluun ovat varsin selvät. Voitolla Suomi varmistaa paikkansa Nations Leaguen B-divisioonassa ja Romania putoaa C-divariin. Voitolla Suomi pitäisi myös lohkovoiton haaveet elossa, mutta se vaatisi samanaikaisesti Bosnia-Hertsegovinan tappiota Montenegroa vastaan ja Suomen voittoa Montenegrosta päätöskierroksella sekä lisäksi vielä Romanian voittoa Bosniasta. Nouseminen lohkossa toiseksi olisi myös tärkeää, sillä se parantaisi Suomen asemia tulevia EM-karsintoja silmällä pitäen.

Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen Romaniassa päättyi Suomen 0-1-tappioon. Siinä ottelussa Suomellakin oli omat saumansa, mutta ei pystynyt niitä hyödyntämään. Kotiyleisön edessä paikat on pystyttävä käyttämään.

Romania on perinteinen arvokisojen vakiovieras, ja vaikka joukkue ei tällä hetkellä ole aivan huippuvuosiensa kukoistuksessa, niin joukkue on erittäin vaarallinen. Suomi ja Romania ovat kohdanneet toisensa yhteensä 13 kertaa eikä Suomi ole voittanut kertaakaan.

– Tämä joukkue on tottunut tekemään historiaa. Viimeisten vuosien varrella olemme onnistuneet voittamaan maita, joita emme ole ennen voittaneet. Romania on hyvä joukkue, ja meidän pitää onnistua täydellisesti heidät voittaaksemme. Mutta uskon, että tämä joukkue kykenee siihen, päävalmentaja Markku Kanerva totesi torstaisessa lehdistötilaisuudessa Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Suomella on muutamia poissaoloja, joista merkittävimpänä on Robin Lodin jättäytyminen joukkueesta pois loukkaantumisen takia. Yhtenä uutena nimenä on mukana Pikkuhuuhkajissa erinomaisesti pelannut Oliver Antman, joka toisi hyökkäyspelaamiseen yllätyksellisyyttä ja vauhtia.

Huuhkajat on saamassa taas vankan tuen taakseen Olympiastadionilla eikä otteluun ole kuin yksi tavoite.

– Olen todella luottavainen. Joukkueen ilmapiiri on odottava ja levollinen, mutta pelaajat näyttävät siltä, että huomenna näytämme taas todellisen tasomme, Kanerva totesi.

Suomen ja Romanian välinen ottelu alkaa kello 21.45.

Lähde: Palloliiton verkkosivut