HJK avasi pistetilinsä Eurooppa-liigassa pelattuaan 1-1-tasapelin bulgarialaista Ludogoretsia vastaan. Tasapeli jätti HJK:lle hieman karvaan maun.

Ludogorets meni ottelussa johtoon, mutta HJK:n pää ei painunut, vaan se esitti vahvoja otteita. Perparim Hetemaj oli ensimmäisellä puoliajalla lähellä tasoitusta, mutta oma pelaaja oli Hetemaj’n yrityksen edessä.

Toisen puoliajan alussa Hetemaj kuitenkin onnistui, kun hän puski HJK:n tasoituksen. Molemmilla joukkueilla oli vielä paikat voittoon, mutta lopulta HJK:n oli tyytyminen kotikentällään tasapeliin.

– Ensimmäisellä jaksolla jäimme hieman liian kauas vastustajan pelaajista. Meidän olisi pitänyt mennä lähemmäs kontrolloimaan Ludogoretsin hyviä vastahyökkäyspelaajia ja sitä kautta estää vastahyökkäykset, jollaisesta maalikin syntyi. Tuhlailimme itse paikkoja, mutta ensimmäinen jakso oli hyvin kontrollissamme, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela seuran sivuilla.

– Aloitimme toisen jakson hyvin – siinä oli läpiajo hetki alkuun, ja sitten tasoitimme. Maalimme jälkeen oli hetki pelissä, kun vastustaja kontrolloi peliä ja meillä oli vähän vaikeampaa. Pääsimme kuitenkin takaisin peliin mukaan ja loimme vielä pari hyvää maalipaikkaa. Vahva esitys meiltä laadukasta joukkuetta vastaan, mutta maalipaikoissa täytyy olla tehokkaampi, jotta saamme kolmea pistettä tälläkin tasolla.

Tasapeli tiesi sitä, että HJK:n haaveet lohkon kolmannesta paikasta pystyivät elossa, kun AS Roma hävisi samaan aikaan Real Betisin vieraana.

Lähde: HJK:n verkkosivut