Vaikka EM-karsinnat ovat vasta alussa, niin Huuhkajilla on jo iso ottelu kohdatessaan vieraskentällä Pohjois-Irlannin.

Suomi aloitti EM-karsintataipaleensa 1-3-tappiolla Tanskan vieraana. Tappio oli ennakko-odotuksiin nähden aavistettavissa, mutta tappion välttäminen olisi tehnyt mannaa Suomen kisahaaveille. Tappio tiesi samalla sitä, että Pohjois-Irlannista on saatava mukaan tuliaisia – vähintään piste, mieluummin kolme. Sen tiedostaa myös päävalmentaja Markku Kanerva.

– Ensimmäinen matsi oli lähtökohtaisesti lohkon vaikein – ennakkosuosikki vieraissa. Se ei olisi muuttanut asetelmia tähän peliin, jos olisimme saaneet pisteen Tanskasta. Lähdemme aina hakemaan maksimia. Nyt vastassa on yksi päävastustajistamme emmekä tietenkään halua antaa kolmen pisteen etua heille. Tämä on tärkeä matsi myös henkisesti. Haluamme karsinnoille sellaisen alun, josta on hyvä jatkaa. Pelaajilla on hirveät näytönhalut, Kanerva toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Pohjois-Irlanti pelaa perinteistä ”brittifutista”, jossa pelaajat ovat fyysisiä ja pelitapa suoraviivaista.

– Se on fyysinen joukkue ja kotikentällä heidän taisteluasenteensa on korkealla. Kaksinkamppailupelaaminen tulee korostumaan. He pyrkivät luomaan vastustajalle painetta. Tulee vähän pidempää palloa ja aikaisia keskityksiä. Kyllä sieltä taitoa löytyy kanssa, jos heille antaa tilaa, varoittaa Kanerva.

Tanskaa vastaan vastustaja rankaisi Suomen puolustuksen nukahduksista ja, vaikka hyökkäyspelaaminen oli varsinkin alun jälkeen suhteellisen vähäistä, oli siellä hyviä aihioita ja paremmilla viimeisillä ratkaisuilla huippupaikkoja olisi voinut olla enemmän.

– Puolustimme rohkeasti eteenpäin, mutta oli tilanteita, joissa puolustimme vähän heikommin. Meillä oli aihioita, joista olisi voinut saada vielä parempia maalintekotilanteita aikaan. Yksi teema, joka oli Tanska-pelissä ja tulee olemaan myös tulevassa pelissä, on keskikenttäpelaajien tekemien syvyysjuoksujen seuraaminen. Se toimi pääosin hyvin Tanskaa vastaan ja sen pitää toimia myös Pohjois-Irlantia vastaan, Kanerva korostaa.

Huuhkajat kohtaa Pohjois-Irlannin Windsor Parkilla sunnuntaina Suomen aikaa kello 21.45. Yle TV2 näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lähde: Palloliiton verkkosivut