Huuhkajien jatkokohtalo näissä MM-karsinnoissa ratkeaa tiistaina, kun Ranska saapuu Olympiastadionille vierailulle. Ranska on jo lohkovoittonsa varmistanut, mutta Suomi jahtaa kakkospaikkaa.

Huuhkajat haki fantastisen vierasvoiton Bosnia-Hertsegovinan vieraana, mutta myöhemmin samana iltana Ranska varmisti lohkovoittonsa tylyllä 8-0-voitolla Kazakstanista. Huuhkajien tähtäimessä on nyt lohkon toinen sija, joka oikeuttaisi jatkokarsintoihin.

– Se oli aika tyly vastaus meidän vierasvoitolle. Ranska hoiti oman tehtävänsä ja nyt on tiistaina meidän vuoro hoitaa oma. Ei siinä sen enempää jossittelua ollut, ja kyllä me tiesimme, että aikamoinen ihme ja apu olisi saanut tulla Kazakstanin pojilta, että olisimme saaneet sen suurimman mahdollisen finaalin tiistaina. Se ei tullut, joten nyt pitää ottaa se mitä on, ja hoitaa oma ruutu kakkospaikalle, maalivahti ja kapteenistoon kuuluva Lukas Hradecky totesi Huuhkajien sunnuntaisessa lehdistötilaisuudessa.

Huuhkajat pääsee lähtemään otteluun kuitenkin erinomaisista lähtöasetelmista. Alla on loistava ottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja itseluottamus on huipussaan.

– Ei Bosnialla ollut ensimmäisellä puoliajalla, edes sen punaisen kortin jälkeen, mitään tuhannen taalan paikkoja. Eikä itse asiassa toisella puoliajallakaan. Siinä jouduttiin muokkaamaan systeemiä sitten 5-3-1. Ultimaattisesti pahat paikat pystyimme blokkaamaan ja Bosnia laittoi oikeastaan vain keskityksiä. Siinä oli meidän vahvuutemme enkä tiedä mikä idea siinä oli.

Hradecky suitsutti omiaan ja piti lauantaista voittoa yhtenä maajoukkueuransa parhaista.

– Minulla oli koko matsin ajan sellainen tosi rauhallinen ja hyvä fiilis, ettei tässä ole mitään hätää. Toki ne tehdyt maalitkin auttoivat, ja ne tulivat niin oikeisiin paikkoihin kuin olla ja voi. Uskomatonta moraalia joukkueelta, että kaksi maalia vajaana. Teemukin – haluan nostaa hänetkin vielä esille – vaikka mokasi pilkun, niin millä työmoraalilla toka maali ja ensimmäisen maalin syöttö. Yksi kovimmista joukkuesuorituksista tältä joukkueelta, ja se on paljon sanottu, koska olemme ennenkin tehneet aika järkälemäisiä tuloksia pelkästään joukkueena. Ylpeänä sai kapteeni olla, Hradecky suitsutti.