Huuhkajien toppari Daniel O’Shaughnessy vaihtoi Veikkausliigakauden jälkeen HJK:sta Saksan 2. Bundesliigassa pelaavaan Karlsruheen. Hän on aloittanut uudessa seurassaan vahvasti.

O’Shaughnessy on pelannut molemmissa Karlsruhen alkuvuoden otteluissa täydet minuutit.

– Tosi hyvin on käynnistynyt. Olemme pelanneet kaksi virallista peliä ja olen päässyt pelaamaan niissä täydet minuutit. Pelit ovat menneet ihan hyvin, mutta tietenkin kehitettävääkin on, O’Shaughnessy miettii Palloliiton verkkosivuilla.

Karlsruhe halusi topparin riveihinsä jo syksyllä, mutta O’Shaughnessy jäi vielä HJK:hon auttamaan joukkuetta Veikkausliigan mestaruuteen ja Konferenssiliigan lohkovaiheessa.

– Juttelimme paljon syksyllä ja he olivat kiinnostuneita saamaan minut mukaan jo silloin. Tiesin kuinka paljon he halusivat minut, ja se oli hyvä merkki. Alussa on tietenkin pieni oppimisjakso, mutta on ollut kiva päästä heti pelaamaan.

Lyhyestä ajasta huolimatta O’Shaughnessy on ehtinyt jo huomata selvän eron Veikkausliigaan.

– Tilannenopeus on ihan eri eikä aikaa päätöksenteolle ole niin paljon kuin Veikkausliigassa. Veikkausliigassakin on taitavia pelaajia, ettei taitotasossa jäädä niin paljon, mutta päätökset täytyy tehdä paljon nopeammin. Jos aikailee pallon kanssa, niin vastustaja tulee heti kiinni, valottaa O’Shaughnessy.

Lähde: Palloliiton verkkosivut