Huuhkajat päättää kesäkuun Nations Leaguen rupeaman tiistai-iltana kohdatessaan Bosnia ja Hertsegovinan.

Ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen lohkon tilanne on erittäin tasainen. Bosnia ja Hertsegovina pitää kärkipaikkaa viidellä pisteellä, Suomi ja Montenegro seuraavat perässä neljällä pisteellä ja Romania on viimeisenä kolmella pinnalla. Panokset tiistai-illan ottelussa ovatkin korkealla.

Joukkueet kohtasivat Helsingissä Nations Leaguen avauksessa ja Suomi oli voitossa kiinni aina viimeiselle lisäajan minuutille saakka, kunnes Bosnia tuli tasoihin ja pisteet tasattiin 1-1-numeroin. Suomen ja Bosnian väliset kohtaamiset ovat olleet historian saatossa tasaisia, sillä joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuudesti ja kummallakin on kaksi voittoa. Lisäksi maaliero on tasan 9-9.

Suomi hävisi edellisottelussaan Romanialle 0-1. Suomella oli ottelussa paikat voittoonkin saakka, mutta tällä kertaa tehokkuus puuttui.

– Olemme katsoneet Romania-ottelun tilastoja ja klippejä pelistä – sieltä löytyi paljon positiivisia asioita. Pelasimme vieraissa ja silti meillä oli pallonhallinta ja maalintekoyritykset menivät tasan. Kaksinkamppailupelaaminen niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa oli meillä hieman parempaa kuin Romanialla. Eli olimme hyvin pelissä mukana. Jos lopputulos pitäisi määritellä tilastojen avulla, niin ehkä se olisi tasuri. Mutta jalkapallo ei mene niin. Yksittäiset tilanteet ratkaisevat. He onnistuivat tekemään maalin ja me emme, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva avasi Palloliiton verkkosivuilla.

Vaikka Bukarestista tuli tappio, niin Suomen vieraspelaaminen oli ennakkoluulotonta, vaikka kyseessä oli jo kolmas ottelu lyhyen ajan sisään.

– Joukkueen usko siihen, että nousemme tasoihin ja menemme ohi, oli kova. Se näkyi kentällä. Se usko ei saa koskaan hiipua. Pelaajat joutuivat koville fyysisesti. Se oli jo kolmas pelin lyhyen ajan sisään – kyllä se on haastavaa. Nyt on se neljäs vielä edessä. Matkustamisen jälkeen itse kukin oli väsynyt. Mutta nyt, kun on katsellut kavereita, niin virtaa alkaa olla.

Edellisen kerran joukkueiden kohdatessa Zenicassa, Huuhkajat haki riemukkaan 3-1-voiton.

– Saamme olla taas tarkkana Bosnia-Hertsegovinan kanssa. Siellä on taitavia ja älykkäitä yksilöitä. Heillä on maalintekouhkaa aika lailla, ja välillä he hakevat aika suoraviivaisesti maalintekopaikkoja. Juuri ykkös- ja kakkospallojen voittaminen tulee olemaan aika oleellisessa roolissa puolustuspelaamisessa, Kanerva mietiskelee.

Suomen ja Bosnian välinen ottelu alkaa kello 21.45.