Huuhkajat päättää Nations Leaguen ottelunsa syyskuun lopulla kohtaamalla Romanian ja Montenegron.

Huuhkajat kokoontui edellisen kerran yhteen kesäkuussa, jolloin oli pitkä maajoukkueikkuna ja pelit ja Nations League saatiin startattua. Suomen tuloksena oli yksi voitto, tasapeli ja kaksi tappiota.

– Kesäkuussa urakoitiin neljä peliä, ne on analysoitu. Nyt palataan normaaliin eli kaksi peliä edessä tämän ikkunan aikana, Kanerva mietti keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

Suomen jatkohaaveet ovat enää teoreettiset, sillä eroa lohkojohtaja Bosnia ja Hertsegovinaan on neljä pistettä. Kakkospaikkaan on vielä mahdollisuuksia, sillä Montenegro on kolmen pisteen päässä. Toisaalta putoaminen C-divisioonaan on myös mahdollista, sillä Romania on vain pisteen päässä.

– Meillä on edessä kaksi äärimmäisen tärkeää peliä.  Meillä on mahdollisuus lohkovoittoonkin, joka vaatii kahta voittoa, mikä on kova haaste. Toinen tavoite on sitten lohkokakkosen paikka, joka on tärkeää tulevien EM-korien kannalta ja myös playoffseihin voi päästä kakkossijalta.

Huuhkajien joukkueessa nähdään kaksi ensikertalaista, kun maalivahti Viljami Sinisalo ja toppari Arttu Hoskonen saivat kutsun joukkueeseen. Jesse Joronen joutuu jättämään pelit väliin loukkaantumisen takia, ja viime hetken poissaolona on myös Sauli Väisänen, joka ehdittiin jo nimetä joukkueeseen.

– Todennäköisesti tullaan täydentämään vielä yhdellä topparilla, koska Sauli Väisänen putosi viime metreillä pois. Uusia pelaajia on mukana osin loukkaantumisista johtuen. Viljami Sinisalo tulee kolmanneksi maalivahdiksi ja toinen uusi pelaaja on Arttu Hoskonen, joka on HJK:ssa esiintynyt vahvasti etenkin kansainvälisissä otteluissa.

Muuten muutokset Kanervan miehistössä ovat varsin maltilliset.

– Meillä on hyvä iskukykyinen ryhmä. Uskon että tällä ryhmällä pääsemme tavoitteeseemme, joka ei ole enempää eikä vähempää kuin kuusi pistettä näistä kahdesta ottelusta.