Huuhkajien vuosi päättyy kahteen harjoitusotteluun. Ensimmäisenä vuorossa on keskiviikkona Pohjois-Makedonian vieraana.

Markku Kanervalla oli haasteita jo joukkueen kokoamisessa ja lisähaasteita on tullut myös Skopjessa. Kanerva kertoi Palloliiton verkkosivuilla ottelun aattona, että kysymysmerkkejä on vielä ilmassa.

– Täällä on ollut pieniä vaivoja. Tuomas Ollilalla on ollut vähän flunssaa, mutta hän harjoitteli kyllä tänään. Valitettavasti Kaan Kairinen on vähän vatsataudissa ja Leo Väisäsellä nivunen vaivaa hieman. Meillä on kuitenkin riittävästi hyviä pelaajia siihen, että saamme huomenna hyvän pelin aikaan, Kanerva valotti Palloliiton sivuilla.

Oman haasteensa asettaa myös pelikentän kunto. Kumpikaan joukkue ei harjoitellut otteluareenalla keskiviikkona.

– Etukäteen oli jo tiedossa, että ottelustadion on sellaisessa kunnossa, että kumpikaan joukkue ei harjoittele siellä. Odotin harjoituskentiltämme vähän enemmän, mutta olemme saaneet kuitenkin suunnitellut treenit vedettyä läpi, Kanerva totesi.

Huuhkajien mukana on viisi ensikertalaista. Kanervan mukaan näyttöpaikkoja on luvassa.

– Ajatuksena on antaa peliminuutteja uusille pelaajille ja vähemmän pelanneille. Mutta se ei poissulje sitä, että lähdemme hakemaan hyvää tulosta.

– Kentälle päästessään odotan heiltä vahvoja esityksiä ja hyviä näyttöjä. Se, miten onnistuu, määrittelee kaikkien pelaajien kohdalla tulevaisuutta. Ei tämä mikään kerrasta poikki -systeemi ole pelaajien kohdalla, mutta näyttöpaikan tullessa odotamme, että pelaajat tuovat rohkeasti omat parhaat ominaisuutensa esille ja ennen kaikkea osoittavat pystyvänsä pelaamaan joukkueelle. Näiden kahden matsin aikana tullaan varmasti näkemään debyyttejä A-maajoukkuetasolla.

Tulevaa vastustajaa Kanerva luonnehtii vaikeaksi.

– Pohjois-Makedonia on hyvä joukkue. Puolustuspelimme joutuu varmaan tietynlaiseen puntariin. Pohjois-Makedonialla on yksilötaitoa, vauhtia ja fysiikkaa, mutta sieltä löytyy myös heikkouksia, joita pyrimme hyödyntämään. Toivottavasti kenttä saadaan sellaiseen kuntoon, että se mahdollistaa sen sujuvan syöttöpelin, joka on hyökkäyksissämme aika oleellista.

Harjoitusottelut valmistavat joukkuetta ensi vuonna alkavia EM-karsintoja varten, joten kokeiluja saatetaan nähdä niin pelaajistossa kuin taktiikassa.

– Näissä otteluissa on mahdollista kokeilla eri pelaajia, mutta myös ryhmityksellisiä asioita. Haluan nähdä taistelevan ja voitontahtoisen joukkueen. Se on aina tietyllä tavalla hankalaa, kun kokoonpano elää ja tulee uusia pelaajia. Kuinka yhteispeli lähtee toimimaan näin lyhyellä valmistautumisajalla? Mutta fiksut pelaajat pystyvät aika nopeasti sopeutumaan tilanteeseen kuin tilanteeseen – ja sellaisia tästä joukkueesta löytyy, päävalmentaja kommentoi.

Suomi kohtaa Pohjois-Makedonian Skopjessa torstaina 17. marraskuuta. Ottelu pelataan National Arena Todor Proeskilla Suomen aikaa kello 19.00. Marraskuun maaottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport -kanavilla.

Lähde: Palloliiton verkkosivut