MM-karsinnat alkoivat Huuhkajien osalta Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan pelatulla 2-2-tasapelillä Olympiastadionilla.

Avausjakso pelattiin maalittomana, vaikka molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Suomen parhaat tilanteet osuivat Teemu Pukille ja vieraiden paras tilanne avausjaksolla puolestaan Miroslav Stevanovićin puolittainen läpiajo. Jesse Joronen torjui kuitenkin mainiosti Stevanovićin tulisen laukauksen.

Bosnia ja Hertsegovina tuli toiselle jaksolle vahvasti ja painoi pelin Huuhkajien päätyyn. Vieraat menivät myös johtoon 55. minuutilla, kun erotuomari näki pallon osuneen Jukka Raitalan käteen rangaistusalueella. Joronen torjui komeasti Miralem Pjanićin rangaistuspotkun, mutta Pjanić pääsi paluupallosta iskemään avausmaalin.

Huuhkajat vastasi kuitenkin nopeasti. Raitala vapautti pitkällä syötöllä Nikolai Alhon oikealta, Alho eteni ja laukoi – pallo otti kimmokkeen puolustajasta ja pamahti poikkihirteen. Joni Kauko jatkoi paluupallon keskelle, josta Pukki latasi suoraan ilmasta tasoituksen.

77. minuutilla juuri kentälle vaihdettu Joel Pohjanpalo vapautti syötöllään Pukin karkumatkalle, eikä tämä erehtynyt, vaan siirsi Huuhkajat kiinni jo voitonsyrjään. Johto ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka. Bosnia ja Hertsegovina tuli 84. minuutilla vasemmalta ja pallo pelattiin vastakkaiseen kulmaan Stevanovićille, jonka laukaus muutti suuntaa puolustuksesta ja painui takakulmaan Jorosen sormia hipoen.