Thomas Lam oli ennakkoon yksi niistä pelaajista, jonka arveltiin mahdollisesti olevan Markku Kanervan leikkuulaudalla, kun hän teki lopullisia valintoja kisajoukkueesta. Lamin otteet viimeaikaisissa maaotteluissa sekä iso vastuu seurajoukkueessa vakuuttivat Kanervan kuitenkin kisapaikan arvoiseksi.

Lam on asunut koko ikänsä Hollannissa, mutta hänen äitinsä on suomalainen ja hän itsekin puhuu sujuvaa suomea. Lamille EM-kisapaikka Huuhkajien paidassa merkitsi paljon.

– Totta kai se oli tosi iso unelma. Pienestä asti olen unelmoinut, että joku päivä pääsisi EM-kisoihin ja se päivä tuli eilen. En voi odottaa, että kisat alkavat. Tosi iloinen siitä, Lam hehkutti keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

Lam itsekin myönsi, ettei välttämättä ollut niitä ensimmäisiä nimiä joita Kanerva kirjoitti pelaajalistaansa.

– Totta kai vähän jännitti. Tietenkin sitä toivoi, että olisi joukkueessa mukana, mutta päävalmentaja päättää kuka lähtee ja kuka ei. Yritin vain tämän viimeisen viikon aikana ja Ruotsi-pelissä näyttää mitä osaan. Ei siinä oikein voi muuta tehdä. Oli tosi kiva, että minut valittiin mukaan ryhmään. Toivottavasti EM-kisoissa tulee minuutteja. Olen aina valmis pelaamaan ja jos on Suomi-paita päällä, niin aina mennään kovaa.

Lam on monipuolisuudellaan hyvä lisä Suomen peliin. Seurajoukkueessaan Zwollessa hän pelaa topparina, mutta maajoukkueessa pelipaikka on löytynyt yleensä keskikentän pohjalta. Lam on valmis auttamaan joukkuetta missä roolissa tahansa.

– Toivon, että saisin pelata, mutta tiedän meillä olevan iso ja vahva ryhmä. Pitää näyttää treeneissä mitä osaa, ja jos saa sen mahdollisuuden, niin pitää olla valmis pelaamaan. Mielestäni olen valmis pelaamaan, mutta Rive päättää ketkä pelaavat. Jos hän tarvitsee minua, niin olen valmis taistelemaan.

Huuhkajat viimeistelevät kisakuntoaan perjantaina kohtaamalla Olympiastadionilla Viron.