Huuhkajat joutui tunnustamaan Ukrainan paremmakseen 1-2 joukkueiden kohdatessa toisensa lauantaina Olympiastadionilla. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva myönsi Ukrainan vahvuuden sekä Suomen hyökkäyspelin tahmeuden.

Ottelu alkoi Suomen kannalta murheellisesti, kun Ukraina meni johtoon jo neljän minuutin jälkeen. Samalla Kanervan pelikirja meni uusiksi.

– Sovittiin, että otetaan alusta aktiivisesti ja näytetään isännän otteet ja katsotaan sitten miten Ukraina siihen reagoi. No, neljä minuuttia ja sitten kolahti ja tappioasema. Siinä on kaksi vaihtoehtoa. Joko lähteä saman tien nostamaan prässiä ja pyrkiä kohti pallonriistoja, saada se pallonhallinta ja päästä peliin mukaan. Toinen vaihtoehto on vetäytyä alas, ja johtoasemassa oleva joukkue varmaan sitä haluaakin. Se oli tietoinen riski ja aika alussa se jouduttiin tekemään, mikä avasi heille myös tiloja, Kanerva kävi ottelua läpi Palloliiton sivuilla.

– Kyllä yksi syy oli myös se, että fantastinen yleisö oli meitä kannustamassa, ja he varmasti odottivatkin meiltä aktiivista puolustamista. Totta kai meillä on tietty pelisuunnitelma, ja jos joudumme tappioasemaan, niin sitten nostamme prässiä. Nyt se tapahtui niin aikaisin ja ajattelin, että kavereilla on virtaa ja halua siihen. Välillä se toimi ja välillä ei. Pääsimme tasoihin, mutta valitettavasti Ukraina meni uudelleen johtoon ja olimme taas tappioasemassa. Silloin pitää jossain vaiheessa ottaa vielä niitä riskejä, että pääsemme hyökkäämään, Kanerva jatkoi.

Suomi ei päässyt Ukrainan selustaan, jossa tilaa olisi ollut.

– He puolustivat tiiviisti ja he vähän varioivat sitä. Se on selvä, että tilojen luonti vaatii liikettä syvyyteen, että saamme revittyä heidän puolustustaan alas ja houkuteltua heidän pelaajiaan linjasta eteenpäin. Siinä emme täysin onnistuneet. Välillä onnistuimme, mutta jatkossa täytyy saada palloa paremmilla prosenteilla sinne linjojen väliin, että se murtautuminen on helpompaa.