Huuhkajien ottelussa Pohjois-Makedoniaa vastaan nähtiin yhteensä viisi uutta debytanttia. Päävalmentaja Markku Kanerva on tyytyväinen Huuhkajien tämän hetken laajuuteen.

Pohjois-Makedoniaa vastaan ensiesiintymisensä Huuhkajissa tekivät Tuomas Ollila, Anssi Suhonen, Arttu Hoskonen, Niilo Mäenpää ja Diogo Tomas. Kanerva oli tyytyväinen viisikon edesottamuksiin.

– Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten he esiintyivät. Kilpailu kovenee. Tämän tapahtuman yksi tarkoitus oli nimenomaan antaa näyttöpaikkoja – niitä tulee myös huomisessa pelissä, Kanerva kertoi lauantain lehdistötilaisuudessa Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Huuhkajien runkoon on vuosittain tullut uusia nimiä eikä Kanerva pelkää antaa uusille pelaajille vastuuta.

– Uudistaminen tehdään aina tarpeiden mukaan. Olen nähnyt vuoden aikana aika paljon pelaajia, ja on tärkeää kerätä informaatiota ajatellen maaliskuussa alkavia EM-karsintoja. Jotkut ovat sitä mieltä, että pitäisi lyödä lukkoon joku tietty permanentti, mutta kokoonpanomme on vuosien varrella aina vähän elänyt. Se tuo tiettyä turvallisuutta pelaajille ja valmennustiimille, että vaikka meillä olisi poissaoloja, mitat täyttäviä pelaajia löytyy silti joukkueesta, päävalmentaja sanoi.

Huuhkajat pelaa vuoden viimeisen ottelunsa sunnuntaina kohdatessaan Norjan Oslossa. Erling Haaland ei ole Norjan kokoonpanossa, mutta Norjalta löytyy siitä huolimatta tulivoimainen joukkue.

– Näitä haasteita me kaipaamme. Niitä tulee EM-karsinnoissa myös vastaan, ”Rive” summasi.

Suomi ja Norja kohtaavat sunnuntaina Oslossa kello 15.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport 2 Suomi -kanavalla.

Lähde: Palloliiton verkkosivut