Perparim Hetemaj’n upeaa matkaa ammattilaiskentillä on jäljellä kaksi ottelua.

Joulukuussa 37 vuotta täyttävä ”Perpa” paketoi peliuransa Konferenssiliiga-peleihin Aberdeeniä ja PAOKia vastaan.

– Tiesin, kun palasin Klubiin, että tämä on uran päätepysäkki. Viime aikoina olen saanut niin vähän peliaikaa, että kyllä tämä oli aika yksi yhteen -päätös, ei niin vaikea. Tykkään pelata futista ja nautin siitä, mutta olen tehnyt tätä sen verran pitkään, ja myös muut asiat kiinnostavat. Joten ihan kivakin, että pelaaminen loppuu, Hetemaj toteaa HJK:n sivuilla.

Hetemaj aloitti pelaamisen HJK:n Malmin kaupunginosajoukkueessa 6-vuotiaana. HJK:sta hän lähti Euroopan kentille kesällä 2006: Tie vei Kreikan ja Hollannin kautta yli 10 vuodeksi Italiaan. 16 vuotta Klubista lähdön jälkeen oli aika palata kotiin, kun Perpa pukeutui huhtikuussa 2022 HJK-paitaan mm. 49 A-maaottelua ja 300 Serie A -peliä kokeneempana.

Kaikkensa antava pelityyli johti myös päätökseen lopettaa Huuhkajissa vuoden 2017 jälkeen. Se tarkoitti, että historiallinen EM-turnaus neljä vuotta myöhemmin jäi väliin, mutta isossa kuvassa päätös oli nyt tarkastellen oikea, kun kroppa kesti kuorman keventämisen myötä vielä kuusi kautta.

– Oli se oikea päätös. Tietysti kaikki olisivat halunneet pelata siellä (EM-kisoissa). Mutta tulin niin monta kertaa rikkinäisenä takaisin maajoukkuereissulta, ja koska halusin saada 300 peliä täyteen Serie A:ssa, se ei olisi onnistunut ilman uhrauksia.

Pelaajauransa jälkeen Hetemaj siirtyy HJK Klubi 04:n valmennusryhmään.

Lähde: HJK:n sivut