Ihmiset ovat olleet Italiassa jo yli kymmenen päivää karateenissa koronaviruspandemian vuoksi. Joukossa on myös suomalaisia jalkapalloilijoita, kuten Serie B:n Chievossa pelaava maajoukkuepekaaja Sauli Väisänen. Hän on ottanut asian tarvittavalla vakavuudella.

Viikonloppuna Väisänen ärähti Twitterissä, kuinka hän oli ollut pettynyt yhden tuttunsa toimintaan.

– Juttelin erään tutun kanssa. Oli ollut aamupäivällä pelailemassa kavereiden kanssa, sitten tutun perheen luona syömässä ja illaksi vielä omille porukoilleen käymään. Italiassa paikanpäällä olen nähnyt, mihin homma voi edetä. Sanoin pari valittua sanaa. PYSYKÄÄ IHMISET KOTONA!!!, Väisänen twiittasi.

Puolustaja kertoi avautumisensa jälkeen laajemmin mietteistään Ilta-Sanomille. Suomen pitää olla varuillaan.

– Yritin siinä (twiitissä) painottaa sitä, kun mun käsittääkseni Suomessa ihmiset eivät välttämättä ole kaikki tajunneet, miten pahaksi tilanne on täällä mennyt, Väisänen pohti IS:lle

– Mutta sitä haluan, ja koen että pitää painottaa, siis miten vakavaksi se tilanne voi Suomessakin mennä. Siellä korkeinta piikkiä ei välttämättä ole tullut, jos sellainen on tulossa. Täällä tilanne on kuitenkin mennyt pahaksi, enkä edes tiedä, onko pahin jo takana.

Puolustaja on pystynyt harjoittelemaan kotonaan. Asunnon ulkopuolisia aktivitteetteja ei luonnollisesti ole.

– Aika lailla neljän seinän sisällä on tullut oltua. Ruokakaupassa oon pystynyt silloin tällöin käymään, siellä jaetaan kumihanskat ovella ennen kuin menee sisään. Apteekissa saa varmaan myös käydä, Väisänen kertoi.

Ilta-Sanomien juttu