Huuhkajien puolustaja Jukka Raitala kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin. Kokemuksen tuomalla varmuudella Raitala pystyy klaaraamaan joukkueen puolustuslinjassa kaikki pelipaikat.

USA:n MLS-liigassa Minnesota Unitedin riveissä pelaava Raitala liittyi Huuhkajien mukaan hieman myöhemmin, sillä rapakon takana kausi pyörii normaalisti myös EM-kisojen aikana. Raitala ei näe sitä suurena tekijänä, että hän liittyi joukkueen mukaan Robin Lodin kanssa hieman myöhemmin.

– Tunnemme toisemme hyvin ja nämä ovat kivoja juttuja. Se, että missasimme Ruotsi-pelin, oli tietenkin harmi homma, mutta kiva olla mukana ja pientä jännitystä alkaa nousta, kun alkaa miettiä kisoja, Raitala kertoi joukkueen torstaisessa lehdistötilaisuudessa.

Raitala debytoi Huuhkajissa 20-vuotiaana vuonna 2009 ja on ollut siitä lähtien Huuhkajien vakiopelaajia. Aiemmin lähinnä vasempana laitapuolustajana tunnettu Raitala on vanhemmiten siirtynyt keskemmälle. Hänelle käy puolustuksesta paikka kuin paikka.

– Seurajoukkueessa olen pelannut koko tämän kauden topparina. Mitä tulee roolitukseeni maajoukkueessa, niin pidän sitä aika isona vahvuutena. Olen ollut näissä maajoukkuekuvioissa mukana aika kauan ja koen, että missä ikinä minua tarvitaankin, olen siihen valmis. On se sitten oikealla, vasemmalla tai keskellä. Uskon pystyväni ne saappaat täyttämään. Se on sitten päävalmentajan tehtävä, että mikä roolitus kenelläkin on. On se sitten mikä tahansa, niin koen olevani valmis ja pystyväni esiintymään paikalla kuin paikalla, Raitala kertoi.

Vaikka kaikki pelipaikat käyvät, niin suosikkipuoli häneltä silti löytyy.

– Koen luontevimpana sen, että pelaan vasemmalla puolella. Vasemman jalan käyttöni ja syöttäminen on paljon luontevampaa. Toki 2019 karsinnoissa pelasin suurimmaksi osaksi oikeana pakkina ja onnistuin siinäkin hyvin.

Raitalalla ja muilla Huuhkajilla on viimeinen mahdollisuus näyttää osaamistaan pelikentällä ennen ensi viikolla alkavia kisoja, kun Suomi kohtaa perjantaina harjoitusottelussa Viron.

– Fyysinen joukkue ja haluaa varmasti saada hyvän tuloksen kisoihin menevää joukkuetta vastaan. Puolustajana haluaisin sanoa sen, että viime aikoina omissa on soinut vähän liikaa ja toivoisin, että pystyisimme lyömään puolustuksen lukkoon ja hankkimaan nollapelin. Se olisi yksi iso tavoite, Raitala alleviivasi Viro-ottelun teesit.