Huuhkajat viimeisteli kisakuntoaan isännöimällä Olympiastadionilla Viroa. Toivottavasti huono kenraaliharjoitus enteilee hyvää ensi-iltaa, sillä Suomi hävisi ottelun 0-1.

Olympiastadionin lehtereille oli päässyt noin 1250 katsojaa, mutta heidän ilonaiheensakin jäivät siihen, että pääsivät peliin. Muuten Suomen esitys pelissä oli kokonaisuudessaan vaisu.

Ottelun ainoa maali nähtiin noin vajaan tunnin kohdalla, kun Rauno Sappinen teki rankkarista Viron maalin. Rangaistuspotku tuomittiin, kun Pyry Soiri hieman kömpelösti yritti riistää virolaispelaajalta palloa.

Kokonaisuudessaan Suomen esitys jätti paljon toivomisen varaa. Suomi sai aikaiseksi yhden laukauksen maalia kohti ja kuvaavinta ehkä oli se, että Suomi oli lähimpänä maalintekoa, kun Viron oma pelaaja oli ohjata pallon omaan maaliin. Muuten selkeät ja osin puolittaisetkin paikat olivat kortilla.

Tappio oli Suomen kolmas peräkkäinen ja voitottomia otteluita on nyt perätysten kuusi. Jotain positiivistakin kuitenkin ottelusta jäi käteen. Lievästä polvivammasta kärsinyt Joel Pohjanpalo oli avauskokoonpanossa ja Teemu Pukki juoksi reilun tunnin jälkeen kentälle. Nilkkavammasta toipunut Pukki esitteli ajoittain terävyyttään ja osoitti olevansa kunnossa, kun EM-kilpailut alkavat.

Suomella on vielä reilu viikko hioa peliään kuntoon ennen kuin tosikoitokset alkavat. Lauantaina 12.6. vastus on toista luokkaa, kun Huuhkajat kohtaa EM-kisojen avausottelussaan Tanskan Kööpenhaminassa.

Huuhkajien kokoonpano:
Lukas Hradecky, Pyry Soiri (82. Nikolai Alho), Paulus Arajuuri, Joona Toivio (46. Daniel O’Shaughnessy), Leo Väisänen (62. Jere Uronen), Jukka Raitala, Rasmus Schüller (62. Robert Taylor), Glen Kamara, Robin Lod, Marcus Forss (46. Fredrik Jensen), Joel Pohjanpalo (62. Teemu Pukki)