Huuhkajat aloitti EM-kilpailut upeasti kaatamalla kaikkien yllätykseksi Tanskan 1-0. Huuhkajien kapteeni Tim Sparvin mukaan ajatukset olivat kuitenkin pelin jälkeen Christian Eriksenissä eikä tuloksessa.

Sparv kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa, että päällimmäisenä mielessä oli Eriksenin ja hänen perheensä hyvinvointi.

– Olen vain iloinen, että Christian Eriksen kunnossa ja voi hyvin olosuhteet huomioon ottaen. Totta kai olemme iloisia voitosta, mutta kaikki ajatukset ovat Christianissa ja hänen perheessään. Olen vain iloinen, että hän voi hyvin.

Sparv pelikunto oli pienoinen arvoitus ennen peliä, sillä hänellä oli alla pieni polvioperaatio eikä peliminuutteja ollut juurikaan alla ennen EM-avausta.

– Minusta tuntuu hyvältä. Pelasin noin 75 minuuttia ja se oli vähän enemmän mitä odotin. Olen tosi iloinen miten kroppani reagoi ja miltä polveni tuntuu. Olen valmiina pelaamaan myös toisessa ottelussa, Sparv kertoi tilanteestaan.

Sparv kantoi kipparinnauhaa Huuhkajien astellessa kentälle. Hän oli myös joukkueen johtaja, kun Eriksenin tilannetta käytiin pelaajien keskuudessa läpi.

– Olen äärettömän ylpeä ollessani tämän joukkueen kapteeni. Meillä on sensaatiomainen joukkuehenki ja erittäin hyviä persoonia. Mutta se mitä tapahtui Christianille, niin luulen sen olleen kaikille henkinen haaste. Jotkut asiat ovat isompia kuin jalkapallo. Yritin vähän kuulostella mitä he haluavat tehdä. Kun saimme tiedon sairaalasta, että Christian on kunnossa, niin ajattelimme voivamme jatkaa peliä. Se ei kuitenkaan ollut kenellekään helppoa, Sparv myönsi.

Huuhkajien ottelut jatkuvat keskiviikkona Venäjää vastaan. Ottelu pelataan Pietarissa.