Teemu Pukki on enää kahden maalin päässä Jari Litmasen maaliennätyksestä Suomen maajoukkueessa. Pukilla on seuraava mahdollisuus nousta kaikkien aikojen futarin rinnalle lauantaina, kun Huuhkajat isännöi MM-karsintaottelussa Kazakstania.

Pukilla on tilillään 90 maaottelua ja hän on tehnyt niissä 30 maalia. Litmanen teki maajoukkueuransa 32 osumaa yhteensä 137 A-maaottelussa. On vain ajan kysymys milloin Pukki ”Kuninkaan” ohittaa ja toiveissa olisi mahdollisimman pian, sillä se auttaisi luonnollisesti myös Huuhkajia.

– Olen tosi ylpeä noista maaleista ja olisi mahtava juttu, jos se rikkoutuisi ja saisi sen ykköspaikan. Se ei ole kuitenkaan päällimmäisenä mielessä, vaan se että pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan ja saamaan pisteitä. Totta kai tiedostan, että hyökkääjänä maalien tekeminen on se isoin asia, jolla voin auttaa. Toivon, että se jossain vaiheessa tapahtuisi, mutten ota siitä mitään paineita, Pukki totesi Huuhkajien perjantaisessa lehdistötilaisuudessa.

Pukilla on allaan vaikea kesä. Hän loukkaantui ennen EM-kisoja eikä ollut parhaassa vireessään. Kisojen jälkeen hän sairastui koronaan ja Norwichin vaikea alkukausi Valioliigassa vain lisäsi ahdistusta. Viime viikonloppuna hän sai kuitenkin tärkeän onnistumisen avatessaan kauden maalitilinsä Valioliigassa.

– Se oli tosi tärkeä henkilökohtaisesti saada ensimmäinen maali pois. Se varmasti auttaa minua seuraavissa peleissä. Oli tosi vaikea alkukausi seurajoukkueelta ja minultakin. Viime peli oli jo parempaa itseltäni kuin joukkueesta. Minulla on ihan positiiviset fiilikset omasta tuntumasta, Pukki kertoi.

Huuhkajien ja Azerbaidzhanin välinen ottelu alkaa lauantaina kello 16.00.