Urho Nissilä debytoi Huuhkajissa edellisessä karsintaikkunassa tullen vaihdosta ensin kentälle Walesia ja Kazakstania vastaan ja aloittaen Ranska-ottelun. Kuopiolainen ei hätkähtänyt, vaikka vastapuolella oli miljoonia tienaavia maailmantähtiä.

25-vuotiaan Nissilän vahva kausi Veikkausliigassa ja KuPS:ssa palkittiin kutsulla Huuhkajiin. Nissilä näytti ansainneen paikkansa joukkueessa eikä tulokkaan arkuutta ollut huomattavissa, vaikkei osannut odottaa kutsua peleihin.

– Kyllä kutsu tuli yllätyksenä. En osannut yhtään odottaa sitä. Kun Rive soitti ja kertoi valinnasta, niin minulla oli tosi hyvä fiilis. Huuhkajissa pelaaminen on aina ollut unelmani, Nissilä hehkuttaa Palloliiton sivuilla.

Nissilä esitti vahvoja otteita Walesia ja Kazakstania vastaan. Siitä huolimatta käsky avauskokoonpanoon Ranskaa vastaan tuli puskista.

– Kyllä sekin oli yllätys. En osannut odottaa sitä. Ennen peliä jännitti vähän enemmän kuin Veikkausliigapeliä. Kentälle mennessä olo oli epätodellinen, kun näki kuinka paljon yleisöä oli katsomossa ja keitä pelaajia oli vastassa. Pelin alkaessa jännitys kuitenkin hävisi ja oli helppo päästä peliin mukaan, Nissilä kertaa otteitaan Ranskaa vastaan.

Nissilä pääsi vääntämään muun muassa Paul Pogban, Antoine Griezmannin, Karim Benzeman, Anthony Martialin ja Adrien Rabiotin kaltaisia pelaajia.

– Ihmisiä hekin vain ovat, vaikka ovat niin hyviä jalkapalloilijoita. Loppujen lopuksi jalkapallo on samanlaista peliä joka paikassa. Yritin vain nauttia siitä tilanteesta.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimeää miehistönsä seuraaviin MM-karsintoihin keskiviikkona, kun Huuhkajat kohtaa lokakuussa Ukrainan kotikentällä ja Kazakstanin vieraissa.

– Otimme tärkeän voiton Kazakstanista ja nyt on taas kaksi tärkeää peliä edessä. Tietenkin lähdetään niitä pelejä voittamaan, jos kutsu käy.