Huuhkajat pelaa lauantaina elintärkeässä MM-karsintaottelussa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Ottelun lähtökohdat ovat sikäli kutkuttavat, että molemmat tarvitsevat ottelusta käytännössä voittoa.

Suomen lohkon tilanne on äärimmäisen kutkuttava, sillä lohkon kakkospaikasta taistelevat Ukraina, Suomi ja Bosnia-Hertsegovina. Joukkueet ovat lohkossa peräkkäin pisteen eroilla ja Ukrainalla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Viimeisessä ottelussa Suomi kohtaa Ranskan, josta ei lähtökohtaisesti ole pisteitä luvassa, ja Bosnia-Hertsegovina ja Ukraina kohtaavat toisensa.

Bosnia-Hertsegovina on Suomelle tuttu vastustaja, sillä joukkueet olivat myös samassa EM-karsintalohkossa. Tuolloin vierasottelussa Suomi jäi nimenomaan Zenicassa täysin aseitta ja hävisi 1-4. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa MM-karsinnoissa päädyttiin 2-2-tasapeliin, vierailijoiden ollessa ottelussa pelillisesti niskan päällä.

– Bosnia-Hertsegovina on kohdattu usein viime vuosina, kuten Ranskakin. Nämä vastustajat ovat tulleet tutuiksi. Nykytilanne ja se, miten otaksumme Bosnia-Hertsegovinan pelaavan, on ratkaisevaa. Ottelusuunnitelma tehdään aina sen mukaan, että miten saadaan mahdollisimman hyvän tulos, Kanerva muistutti ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Voitolla Suomi lataisi hurjan finaalin karsintojen päätökselle täyden Olympiastadionin eteen. Tasapelikin pitäisi Suomen haaveet vielä elossa, mutta tappiolla Suomen olisi voitettava Ranska tiistaina ja toivottava suotuisaa lopputulosta toisesta ottelusta.

– Olen tyytyväinen, että meillä on mahdollisuus mennä vielä kisoihin, kun pelejä on kaksi jäljellä. Kaikki ymmärtävät, että se on kovan työn takana. Bosnia-Hertsegovinalla on sama tilanne, hekin tarvitsevat voiton. Voitto olisi molemmille joukkueille äärimmäisen arvokas. Se on jännittävää nähdä, jos tilanne pysyy tasaisena, että kumpi lähtee tekemään muutoksia. Olemme valmistautuneet siihen. Missä vaiheessa ja miten – se jää nähtäväksi, Kanerva pohdiskeli.

Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan välinen MM-karsintaottelu käynnistyy lauantaina Zenicassa klo 16.00. Ottelua voi seurata Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan, Nelosen ja Ruutu+ tilausta edellyttävän Ruutu -palvelun kautta.