Huuhkajat pelaa vuoden ensimmäisen ottelunsa lauantaina, kun se kohtaa Espanjassa Islannin. Kentällä nähdään monin tavoin uudistunut Huuhkajat.

Syksyn MM-karsintojen jälkeen Suomen A-maajoukkueessa uransa päättivät Tim Sparv, Paulus Arajuuri ja Joona Toivio. Lisäksi valittuun leiriryhmään ei valittu viime vuosien luottopelaajia kuten Jukka Raitalaa ja Pyry Soiria. Lisäksi Onni Valakari ja Robert Taylor joutuivat jättämään leirin väliin.

Mukana onkin ihan uusia pelaajia sekä pienen tauon jälkeen maajoukkueeseen noussut Benjamin Källman. Debyyttiään kyttäävät sen sijaan Miro Tenho, Lucas Lingman, Miska Ylitolva ja Mikael Soisalo.

Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan ottelussa tullaan antamaan näyttöpaikkoja pelaajilla.

– Nämä pelit valmistavat meitä Nations Leagueen. Haluamme tietenkin saada tuloksen, mutta tämä on myös mahdollisuus katsoa pelaajia. Tarkoitus on jakaa vastuuta laajasti, jotta näemme, missä pelaajat menevät tällä hetkellä, Kanerva kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Huomenna nähdään erilainen kokoonpano – siellä on kyllä muutoksia. On tärkeää saada valmennustiimille infoa siitä, missä kunnossa pelaajat ovat. Peleissä pystymme parhaiten mittaamaan pelaajan osaamista ja nykykuntoa.

Huuhkajat lähtee jatkamaan siitä mihin se syksyn peleissä jäi. Syksyllä Suomen peli pyöri mukavasti ja pelillisesti joukkue pelasi parempaa jalkapalloa kuin pitkään aikaan. Siitä on hyvä jatkaa myös tuleviin Islanti- ja Slovakia-otteluihin.

– Meillä on tiettyjä kehityskohteita pelaamisessamme. Voi olla, että peleissä nähdään tietynlaisia ryhmitysmuutoksiakin. Yksi iso asia meille on maalintekotilanteiden luonti. Olemme käyneet läpi, miten voimme olla entistä vaarallisempia ja ennen kaikkea luoda mahdollisuuksia enemmän hyviltä maalintekopaikoilta.

– Puolustuspelaamista on myös käyty läpi. Olemme miettineet, miten saamme korkeaa prässiä tehokkaammaksi. Islantia varten on omat pelisuunnitelmat. He pelaavat perinteisesti aika suoraviivaisesti. Islanti on fyysinen ja vahva joukkue – erikoistilannepelaaminen tulee olemaan suuressa roolissa. Käytimme eilisen harjoituksen pelkästään erikoistilanteiden harjoitteluun, Kanerva mietiskeli.

Suomen ja Islannin välinen ottelu käynnistyy Estadio Nueva Condominalla Suomen aikaa kello 18.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport+ Suomi -kanavalla.