Huuhkajien EM-kisamatka siirtyi eteenpäin kesään 2021. Kun vuoteen 2020 lähdettiin, oli joukkueen pelaajiston tilanne varsin hyvä ja vakaa. Näin se on monella nytkin, mutta myös moni pelaaja joutuu nyt tarkoin harkitsemaan, mitä tehdä seuraavaksi, jotta paikka kisakoneessa olisi mahdollisimman vakaasti hallussa.

Useamman Huuhkajapelaajan sarjataso vaihtuu tai on vaihtumassa, joten myös se tuottaa päänvaivaa Huuhkaja-valmennukselle. Samoin uusia seurojakin on haussa osalla pelaajista. Vuoden lisäaika antaa tietysti toisaalta hyvän näyttöpaikan useammalle tuoreelle kasvolle.

Kooste Huuhkajien viime karsintojen pelaajarungosta ja lyhyt arvio siitä, missä juuri nyt mennään kunkin pelaajan kohdalla:

Lukas Hradecky
Tilanne on vakaa. Kausi oli jälleen erinomainen ja Hradeckyn paikka Leverkusenin ykkösenä on sementoitu. Pelit jatkuvat elokuussa Eurooppa-liigassa.
Jesse Joronen
Brescia todennäköisesti putoaa, mutta Jesse Joronen osoitti, että hän pystyy pelaamaan huipputasolla. Seuravaihto edessä?
Anssi Jaakkola
Loukkaantuminen pilasi kevään. Jatkanee Englannissa.
Jere Uronen
Luottomies Genkissä. Jopa kapteeninnauha kädessä valmistavissa otteluissa. Kausi jäi kesken – uusi kausi alkaa elokuussa ja Uronen on varmasti luottomies tänäkin vuonna.
Juha Pirinen
Heikko kausi Tromsössä eikä vastuuta olisi ollut luvassa Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Lähti Slovakiaan – uusi kausi alkaa syksyllä.
Albin Granlund
Örebron luottopelaaja. Avauksessa aina terveenä ollessaan.
Jukka Raitala
Jos kausi olisi pelattu normaalisti, kiire kisoihin toipumiseen olisi tullut. Nyt vammat ohi ja vakiomies Montrealin avauksessa.
Joona Toivio
Avainpelaaja Häckenissä. Koko ajan täysiä minuutteja.
Paulus Arajuuri
Kausi loppui kesken. Valmistautuu seuraavaan kauteen – Pafosin kapteeni ja luottomies.
Leo Väisänen
Siirtyi Ruotsiin ja otti ison roolin. Jatkuvasti avauksessa Elfsborgissa.
Sauli Väisänen
Serie B:n Chievossa. Loukkaantui juuri ennen kuin pelit jatkuivat tauon jälkeen. Ei ole vielä palannut kentälle.
Glen Kamara
Kausi päättyi kesken. Uusi kausi alkaa elokuun alussa. Paljon vastuuta valmistavissa peleissä.
Thomas Lam
Kausi päättyi kesken. Todennäköisesti iso rooli tarjolla seurajoukkueessa, kun Hollannin kausi alkaa uudestaan.
Tim Sparv
Upea Midtjylland -aika päättyy. Viimeinen kausi meni vahvasti sivuroolissa: peliaika väheni, loukkaantumiset vaivasivat. Uudet haasteet edessä.
Joni Kauko
Kuului Esbjergin vakiomiehiin, mutta tuloksellisesti kausi oli pettymys: putoaminen Tanskan toiseksi ylimmälle sarjatasolle.
Rasmus Schüller
Veikkausliigan yksi parhaista, ellei paras, pelaaja. Odotetun vahva HJK:n keskikentällä.
Robin Lod
Yhdysvalloissa kausi alkoi ja Lod on Minnesotan avauksen pelaajia. Vakaa asema.
Lassi Lappalainen
Jenkkisarjassa jäänyt vähälle vastuulle avauspeleissä. Lähtökohtaisesti vaihtopelaaja tällä hetkellä.
Teemu Pukki
Norwichin surkea loppukausi heijastui myös Teemu Pukkiin. Maalihanat pysyivät kiinni, vastuu väheni ja Norwich putosi.
Fredrik Jensen
Ei pelannut koronatauon jälkeen pelin peliä. Vammat vaivasivat, mutta edes terveenä ei tullut paljoa vastuuta Augsburgissa.
Rasmus Karjalainen
Kausi päättyi kesken. Valittavan vähän vastuuta keväällä seurajoukkueessa. Uusi yritys, kun Hollannin pääsarja joskus jatkuu.
Joel Pohjanpalo
Loistava koronatauon jälkeinen ajanjakso HSV:n riveissä. Maaliverkot pullistelivat – HSV ei kuitenkaan noussut. Pohjanpalo palaa Leverkuseniin lainajakson jälkeen.
Simon Skrabb
Serie A-otteluita on tullut jopa odotuksia enemmän Bresciassa. Harmi vain, että ensi kaudella niitä ei enää tule: Brescia putoaa Serie B:n puolella suurella todennäköisyydellä.
Pyry Soiri
Esbjergiin isomman vastuun ja peliajan toiveissa. Toive ei toteutunut, vastuu jäi loppukaudesta erittäin pieneksi. Esbjerg putosi Tanskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.
Petteri Forsell
Kielcessä pari komeaa vapaapotkumaalia ja täytti oman paikkansa, tosin lopussa vastuu väheni. Kielcen kohtalona oli putoaminen.
Jasse Tuominen
Häckeniin peliajan ja vastuun perässä. Valmistavissa otteluissa vastuuta tulikin, mutta sarjan alettua minuutit ovat vähentyneet. Tällä hetkellä vaihtopelaaja.
Benjamin Källman
Haugesundissa Norjassa vakiomies. Maalitili yhä avaamatta.
Robert Taylor
Brannin vakiomies avauskokoonpanossa. Pari maaliakin tullut. Vahva asema.