Marcus Forssin Brentford kaatoi lauantaina Championshipin nousukarsintafinaalissa Swansean 2-0 ja nousi Valioliigaan kaudelle 2021-22.

Brentford iski molemmat maalit jo avausjakson alkupuolella. Swansean Jay Fultonin punainen kortti silotti ’Beesin’ tietä ja joukkue varmisti voittonsa lopulta varsin helposti. Vaihdossa aloittanut Forss pääsi juhlimaan nousua kentällä, kun hänet vaihdettiin sisään 73. minuutilla.

Brentford nousee ensi kertaa historiansa aikana Valioliigaan ja voitto karisti samalla selästä lukuisat karsintapettymykset viime vuosina. Ylimmällä sarjatasolla Englannissa seura on nähty viimeksi kaudella 1946-47.

Forss oli kauden mittaan tärkeässä roolissa joukkueessa. Avauskokoonpanossa suomalainen nähtiin harvakseltaan, mutta minuutteja kertyi lähes jokaisessa kauden ottelussa ja kaikkiaan osumia – kaikki kilpailut huomioiden – Forss viimeisteli kymmenen.