Huuhkajat on aloittanut valmistautumisen kohti keskiviikkoista Venäjä-ottelua. Erinomaisesti Tanska-ottelussa esiintynyt Daniel O’Shaughnessy oli tyytyväinen avaukseen.

Tummimmat pilvet ovat poistuneet Christian Eriksenin tilanteen yltä ja samalla pelaajat voivat hieman nauttia lauantain historiallisesta saavutuksesta.

– Tosi hienot on fiilikset. Se oli tosi hieno voitto meiltä ja olen ylpeä koko joukkueen suorituksesta. Tietysti haluan lähettää terveiset ja hyvän onnen toivotukset Christian Eriksenille. Parantuminen on lähtenyt hyvin käyntiin, ja toivottavasti jatkuu samanlaisena ja hän pääsee takaisin täyteen kuntoon, O’Shaughnessy totesi Huuhkajien maanantaisessa lehdistötilaisuudessa.

O’Shaughnessy oli ehkä Suomen suurin yllätysnimi kokoonpanossa, sillä Joona Toivion ja Paulus Arajuuren rinnalle kolmanneksi toppariksi oli tarjolla myös Thomas Lam, Leo Väisänen, Robert Ivanov sekä oikeana wingbackina aloittanut Jukka Raitala. O’Shaughnessy myönsi perhosten ilmestyneen vatsaan sen jälkeen, kun päävalmentaja Markku Kanerva nimesi joukkueelle avauskokoonpanossa.

– Kyllä siitä tuli aika hieno fiilis. Alkoi vähän jännittää sen jälkeen. Oli tietysti hienoa päästä Suomen ensimmäisessä arvokisapelissä avauskokoonpanoon.

HJK:n toppari on historian ensimmäinen pelaaja Veikkausliigasta EM-kilpailuissa. O’Shaughnessy ei isoa estradia hätkähtänyt, vaan esitti erittäin varmoja otteita.

– Olen tosi tyytyväinen, mutta tärkeintä oli saada voitto. Oli tietysti hieno taistella, kun on muun muassa Valioliigapelaajia vastassa, niin se on aina upea kokemus.

O’Shaughnessy tarjoaa puolustustaitojensa lisäksi Suomelle myös yhden erityisen aseen hyökkäyspään erikoistilanteisiin. O’Shaughnessyn kädestä sivurajaheitot lähtevät pitkälle ja kovaa tarjoten Suomelle yhden työkalun lisää pakkiin.

– Olemme jonkin verran niitä harjoitelleet. Toivottavasti saamme peleissä niistä tilanteita ja maaleja aikaan, mietti O’Shaughnessy.

Huuhkajien ottelut jatkuvat keskiviikkona Venäjää vastaan. Ottelu Pietarissa käynnistyy kello 16.00.