Huuhkajat jatkaa MM-karsintoja lauantaina kohtaamalla Olympiastadionilla Kazakstanin. Onni Valakari on yksi nimistä, joita veikkaillaan lauantaina Suomen avauskokoonpanoon, sillä normaaliryhmästä puuttuvat loukkaantunut Robin Lod sekä pelikiellossa oleva Glen Kamara.

Kyproksella Pafos FC:ssä leipänsä ansaitseva Valakari debytoi Huuhkajissa vajaa vuosi sitten ja nousi mukaan myös EM-joukkueeseen. EM-kisoissa vastuuta ei tullut, mutta lauantaina sitä saattaa olla tarjolla.

Valakari on monipuolinen ja teknisesti taitava keskikenttäpelaaja, jolta löytyy lisäksi erittäin vaarallinen laukaus.

– Olen pelannut kaikkia keskikentän rooleja myös seurajoukkueessani ja eri ryhmityksillä, eli kaikki on periaatteessa tuttuja. Aina tietenkin pitää sopeutua eri paikkoihin ja eri roolituksiin. Toivottavasti pystyn tuomaan pallolliseen peliin asioita ja laukaisu-uhkaa, mutta olen myös kova tekemään puolustussuuntaan töitä. Senkin avulla pystyn auttamaan joukkuetta ja pitämään vastustajat vaarallisilta paikoilta, Valakari analysoi peliään Huuhkajien perjantaisessa lehdistötilaisuudessa.

Valakari saattaa olla Kanervan yllätysvalinta avauskokoonpanoon. Sitä enteilee myös se, että hän oli ottelua edeltävän päivän lehdistötilaisuudessa. Valakari ei ota paineita siitä, että hän todennäköisesti ottaa joko Kamaran tai Lodin paikan.

– Maajoukkueessa on aina hyviä pelaajia ja tulen periaatteessa aika uutena, joten aina on jonkun saappaat täytettävänä. En ota siitä paineita, vaan pelaan vain omaa peliäni ja varmasti sen takia olen joukkueessa, että minun nähdään pystyvän tuomaan jotain joukkueelle.

Voitolla Suomi kohentaisi asemiaan lohkossa ja ottaisi ison askeleen eteenpäin kohti MM-paikkaa. Valakarin mukaan joukkue on valmis.

– Kaikki odottavat peliä. Mielestäni joukkue on valmis. Sen näkee harjoituksissa ja palavereissa. Kazakstan on hyvä joukkue, mutta olemme valmiina taisteluun ja on mukava pelata kotona yleisön edessä. Voimme käyttää sitä hyväksemme. 

Huuhkajien ja Kazakstanin ottelu alkaa kello 16.00.