Huuhkajien MM-unelma mureni tiistai-iltana koleassa Helsingin yössä, kun hallitseva maailmanmestari Ranska voitti Suomen 2-0. Tappiosta huolimatta päävalmentaja Markku Kanerva oli joukkueensa suorituksesta ylpeä.

Ottelun jälkeen elettiin tunteellisia hetkiä, kun ensin unelma MM-kisoista haihtui ilmaan, jonka jälkeen Paulus Arajuuri ja Joona Toivio päättivät maajoukkueuransa.

– Päällimmäinen fiilis on pettymys ja haikeus. Pettymys sen takia, ettemme saaneet aikaiseksi sitä tulosta, jota lähdimme hakemaan. Toki tuossa oli se takaportti, jos Bosnia-Hertsegovina olisi saanut sopivan tuloksen, niin tappiolla olisimme menneet jatkokarsintoihin, muttemme sen varaan hirveästi laskeneet, Kanerva puntaroi lehdistötilaisuudessa.

– Ylpeä tuosta taistelutahdosta ja esityksestä minkä pelaajat panivat kentälle. Ranska osoitti laatunsa.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen kaikkien kentällä olleiden panokseen. Kaikki panivat peliin sen mitä oli annettavissa.

Kanerva muisteli myös maajoukkueuransa päättäneitä Arajuurta ja Toiviota.

– Haikeus on päällimmäisenä, koska kaksi upeaa pelaajaa ja persoonaa lopettivat maajoukkueuransa. Heidän kanssaan on ollut aika pitkä matka. He ovat antaneet hienon panoksen suomalaiselle jalkapallolle ja heitä tulee ikävä.