Saksan Bundesliigan perinteikkäimpiin seuroihin kuuluva Schalke pelasi kamalan syksyn. Joukkue ei ole voittanut ainuttakaan ottelua tämän kauden aikana.

Pisteitä on tilillä neljä eli neljä peleistä päättyi tasapeliin, loput tappioihin. Lauantaina tämä sarja täydentyi tappiolla Bielefeldille.

Yksi ainoista positiivisista asioista on ollut nuoren suomalais-saksalaisen puolustajan, Malick Thiawin, vahva murtautuminen Schalken kokoonpanoon. Vielä maajoukkuepäätöstään miettivät toppari sai huomattavasti odotettua enemmän vastuuta.

Lauantain Bielefeld-ottelussa hän tuli vaihdosta kentälle jo 19. minuutilla. Mikään ei viittaa siihen, etteikö vastuuta olisi tulossa myös vuodenvaihteen jälkeen. Lisäksi Thiaw avasi maalitilinsä, joten hänen näkökulmastaan – seuran surkeudesta huolimatta – on aihetta ainakin pieneen hyvin joulutauolla.