Viisi uutta pelaajaa sai nimensä suomalaiseen jalkapallohistoriaan torstai-iltana Huuhkajien kohdatessa harjoitusottelussa Pohjois-Makedonian.

Anssi Suhonen, Tuomas Ollila, Arttu Hoskonen, Niilo Mäenpää ja Diogo Tomas saivat tililleen ensimmäiset ottelunsa Huuhkajissa.

– Voittoa lähdettiin hakemaan. Itseltä ja joukkueelta ihan jees peli. Meidän olisi pitänyt saada prässättyä vastustajaa paremmin ja he saivat mielestäni pitää palloa ihan liikaa. Meillä oli paikkoja tehdä muutama lisämaalikin, mutta oli vastustajallakin omat paikkansa. Päällimmäinen tunne on, että olisi pitänyt voittaa tämä peli, Suomen maalia alustamassa ollut Suhonen arvioi Huuhkajien Twitter-tilin haastattelussa.

Ollila oli iloinen omasta debyytistään.

– Tosi hyvät fiilikset debyytistä ja tosi ylpeä siitä, että sain pukea Huuhkaja-paidan päälle. Oma esitys oli ihan jees. Vähän parantamisen varaa jäi joissain asioissa, mutta ihan ok.

– Ihan hyvältä tuntui. Tässä on ollut hieman yli kuukausi taukoa peleistä ja lopussa painoi vähän jaloissa. Tempo oli ihan jees eikä siinä ollut suurempia vaikeuksia pysyä mukana.

Mäenpää yhtyi muiden debytanttien sanoihin.

– Totta kai hyvät fiilikset, että sai debyytin tehtyä. Aika päästä päähän oli. Meillä oli paikkoja tehdä maaleja ja ottaa voitto, mutta tänään ei tehty paikoista maaleja ja tasapeli tuloksena.

Hoskosen mukaan Suomella olisi ollut eväät voittoonkin.

– Tosi hieno pistää maajoukkuepaita päälle ja kuunnella Maamme-laulu siihen aluksi. Ensimmäinen puoliaika oli ihan hyvä ja pidimme ehkä enemmän palloa ja saimme luotua paikkoja. Toisella passivoiduimme ehkä hieman liikaa ja vetäydyimme liian alas. Saimme tosi hyviä vastahyökkäyksiä ja sitä kautta tilanteita. Olisimme voineet tehdä muutaman maalin enemmänkin.

Tomas oli lähellä maalia puskien pallon tolppaan, mutta tällä kertaa avausmaali Huuhkajissa jäi tekemättä.

– Oma debyytti tuntui kyllä aika hyvältä. Siinä kentän laidalla Diogo palasi sinne 7-vuotiaan pikku-Diogon kenkiin ja koki sitä omaa unelmaansa. Hieno hetki.

– Pallo tuli siihen linjan ja maalivahdin väliin ja yritin vain alas puskea ja sitten kilahti tolppaan. Nälkää jäi vielä, Tomas kertasi ottelun antia.

Huuhkajien pelit jatkuvat sunnuntaina, kun se kohtaa vieraskentällä Norjan. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport -kanavilla.

Lähde: Huuhkajien Twitter