Huuhkajat jatkaa MM-karsintojaan kohtaamalla tiistaina vieraskentällä Ranskan. Ottelu on samalla lohkon kärkikamppailu, sillä Ranska johtaa lohkoa ja Suomi on toisena.

Ranskalla on allaan vaikeampi jakso. Ensin EM-kisat päättyivät pettymykseen, kun Sveitsi kaatoi sen rangaistuspotkukilpailussa ja vaikka se on MM-karsinnoissa edelleen tappioitta, on se pelannut kaksi hieman yllättävää tasatulosta. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva vierittää kaikki paineet Ranskalle ennen tiistain ottelua.

– Ilman muuta Ranska on ennakkosuosikki ja he varmasti odottivat itse, että heillä olisi enemmän pisteitä tässä vaiheessa. Kyllä se heillekin painetta luo. Meidän kohdalta puhuttiin pakkovoitosta Kazakstania vastaan, niin heillä on samanlainen tilanne, että Suomi pitää kellistää. Toivottavasti se tuo jonkinlaista väkinäisyyttä heidän esitykseen, Kanerva ennakoi maanantain lehdistötilaisuudessa.