Huuhkajien EM-haaveet kariutuivat lopullisesti, kun Wales jätti Suomen vaille mahdollisuuksia 4-1-lukemin.

Suomi sai otteluun pahimman mahdollisen alun, kun David Brooks pääsi maalin edestä siirtämään Walesin johtoon jo 2,5 minuutin jälkeen. Suomi sai rakenneltua ajoittain hyökkäyksiä Walesin päätyyn, mutta viimeiset ratkaisut jäivät heikoiksi.

Suomi joutui kahden maalin takaa-ajoasemaan 38. minuutilla, kun Neco Williams täräytti vapaapotkutilanteesta pallon vastustamattomasti yläkulmaan.

Teemu Pukki toi Suomelle toivoa, kun hän viimeisteli Suomen kavennusmaalin ensimmäisen puoliajan lopussa. Suomi eteni hyvin hyökkäysalueella ja Joel Pohjanpalo pääsi syöttämään Pukin läpiajoon eikä hän erehtynyt.

Suomi lähti toiveikkaana ja intoa puhkuen toiselle puoliajalle, mutta tuoli repäistiin alta pois nopeasti, kun vapaapotkun jälkitilanteesta Brennan Johnson pääsi siirtämään Walesin jälleen kahden maalin johtoon.

Maalin jälkeen Suomen pelistä katosi suurin taistelutahto. Wales kontrolloi ottelua eikä Huuhkajat saanut minkäänlaista kiriä aikaiseksi.

Wales pääsi tuulettamaan neljännen maalin merkiksi, mutta osuma hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona. Suomen lohduton esitys kulminoitui Miro Tenhon pallonmenetykseen alimpana miehenä ja Daniel James pääsi karkaamaan läpiajoon.

Markku Kanerva oli tehnyt kaksi yllätystä joukkueeseen nostamalla Daniel Håkansin avaukseen ja lisäksi Miro Tenho tuli Suomen puolustuslinjaan. Kummankin esitys jätti paljon toivomisen varaa. Kokonaisuudessaan Suomi mureni jälleen kovan paikan edessä samalla tavalla kuin karsinnoissa Sloveniaa vastaan. Kotijoukkue tuli otteluun vahvasti ja Suomi oli heti alusta saakka köysissä. Lukas Hradecky oli harvinainen suomalaisonnistuja muuten vaisussa ryhmässä. Hradecky ei voinut maaleille mitään, mutta otti muutaman kovan torjunnan säästääkseen Suomen suuremmalta nöyryytykseltä.

Ottelun jälkeen sekä fanit että media toivoivat Markku Kanervalle lähtöä päävalmentajan paikalta. Suomi pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina Viroa vastaan Olympiastadionilla. Kanervan sopimus on voimassa vuoden loppuun saakka.